Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Garda Konserle Başladı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Garda Konserle Başladı

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Garda Konserle Başladı

Afyonkarahisar'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Klasik Müzik Festivali, Fama Q ve Belfiato gruplarının Ali Çetinkaya Tren Garı peronunda ortak düzenlediği açılış konseriyle başladı.

08.04.2015 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'da bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Klasik Müzik Festivali, Fama Q ve Belfiato gruplarının Ali Çetinkaya Tren Garı peronunda ortak düzenlediği açılış konseriyle başladı.

Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin açılış konserine Vali Hakan Yusuf Güner ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik'in yanı sıra, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve davetliler katıldı. Ali Çetinkaya Tren Garı peronunda gerçekleşen açılış konserinde Çek sanatçılardan oluşan nefesli çalgılar beşlisi Belfiato ile oda orkestrası grubu Fama Q sahne aldı. Müziğe tren seslerinin eşlik ettiği konser sırasında hava sıcaklığının 5-6 dereceye kadar düşmesi sanatseverleri zorladı.

Konserin Ali Çetinkaya Tren Garı'nda gerçekleştirilmesiyle Afyonkarahisar'ın tarihi özelliğine vurgu yapmayı hedeflediklerini söyleyen festivalin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, önceki yıllarda konserin Gavur Hamamı olarak da bilinen Millet Hamamı'nda yapıldığını hatırlattı. Konserlerin yanı sıra söyleşi ve okul konserleriyle Afyonkarahisar'daki çocukları müzikle bir araya getirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkadem, festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Afyonkarahisar'da yerel imkanlarla desteklenen Klasik Müzik Festivali'nin aralıksız 14'üncü kez düzenlenmesinin önemine değinen Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik de sürekli klasik müzik festivallerinin hem Türkiye'de hem Avrupa'da az sayıda gerçekleştirilebildiğini vurguladı. Afyonkarahisar'ın milli mücadeleye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Vali Güner ise Afyonkarahisarlıların hem milli kültür ve değerlere hem de birçok farklı kültüre ev sahipliği yapabildiğini söyledi. 7-13 Nisan tarihleri arasındaki festivalde konserlerin yanı sıra sanatçılar okullarda konserler gerçekleştirip, Afyonkarahisarlı çocuklarla söyleşilerde bir araya gelecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali Garda Konserle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement