Afyonkarahisar Valisi Güner Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Valisi Güner Açıklaması

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, "Sosyal medyadan, internetten gelen bazı bilgilerin dolaştığı bize haricen iletiliyor.

16.03.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, "Sosyal medyadan, internetten gelen bazı bilgilerin dolaştığı bize haricen iletiliyor. Bizim bu olayları zamanında inceleyebilmemiz için bunu emniyet ve jandarmaya ile iletişime geçilmesi daha doğru olacaktır" dedi.

Vali Yusuf Güner, Afyonkarahisar İl Müftülük binasında yaptığı açıklamada, sosyal medyada dün yayılan Afyonkarahisar'da bir intihar bombacısı yakalandığı şeklinde yer alan haberlerin asılsız ve gerçeği yansıtmadığını belirterek, ülkenin çok ciddi ve hassas bir dönemeden geçtiğini söyledi.

"Güvenlik anlamında vatandaşların merakı oluyor ve tabi toplumun da hassasiyetleri var" diyen Vali Güner şunları kaydeti:

"Bugün içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İl Basın Müdürlüğü kanalıyla bir basın açıklaması da yapılacak. Bende vatandaşlarımıza şunu söylüyorum bizler emniyet, jandarma ve Valilik olarak gerekli çalışmaları 24 saat esasına dayalı olarak yürütüyoruz. Vatandaşlarımız böyle bilsinler. Tabi ki vatandaşlarımızın güvenlik ile ilgili hassasiyetleri olabilir, fakat bu hassasiyetlerini Alo 155 polis imdat ve Alo 156 jandarma imdat numaraları ile paylaşmaları daha kıymetli ve daha değerlendirilebilir olur. Sosyal medyadan, internetten gelen bazı bilgilerin dolaştığı bize haricen iletiliyor bizim bu olayları zamanında inceleyebilmemiz için bunu emniyet ve jandarmaya ile iletişime geçilmesi daha doğru olacaktır. Şuanda ilimizde jandarma ve emniyet birimleri dikkatli titiz bir şekilde il genelinde çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor."

Dün il geneline yayılan sosyal medyada ki asılsız ses kaydına da değinen Güner, "Dün saat 10 itibariyle gerekli yasal işlemi savcılığımız başlattı. Yani olayın gerçeklik boyutu olup olmadığı ve ne için olduğu yönüyle savcılığımız gerekli araştırmayı yapıyor zaten şahıs tespit edildi. Hali hazırda savcılığımız hazırlık soruşturmasını yürütüyor" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Valisi Güner Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu
    20:23 Türk Kızılay Genel Başkanı Hatay'da depremzedelerle iftarda buluştu

    Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Hatay'da düzenlenen iftar programında depremzedelerle bir araya geldi. Yılmaz, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker dağıttı. Konuşmasında, depremzedelere desteklerinin devam edeceğini belirten Yılmaz, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement