Afyonkarahisar Vizyon Rehberi Hazırlandı - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisar Vizyon Rehberi Hazırlandı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 'İller Yaşam Endeksi 2015' verilerine göre genel yaşam değerlerinde Afyonkarahisar'ın 10. sırada yer aldığını söyledi.

02.02.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 'İller Yaşam Endeksi 2015' verilerine göre genel yaşam değerlerinde Afyonkarahisar'ın 10. sırada yer aldığını söyledi.

Vali Güner, Valilik toplantı salonunda Türkiye'de ilk defa bir ilin vizyon rehberi hazırladığını ifade etti.

Bir kentin vizyonunun kentte çalışanlar ve üretim yapan herkes tarafından bilinmesinin önemli olduğuna dikkati çeken Güner, "Şehrimizin vizyonuyla ortaya konulan şey, kurlarımızın kimliğini ve gelecek planlamalarını oluşturması açısından büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

Vizyon rehberinin yerel paydaşların katılımıyla hazırlanan birlikte yönetim modelinin en önemli çıktılarından biri olduğunu dile getiren Güner, şunları kaydetti:

"Hazırladığımız rehber ülkemizde 2023 algısının il düzeyinde yerele yansımasının bir sonucudur. Afyonkarahisar'ın sahip olduğu potansiyellerin temalar üzerine odaklanılarak ve gruplandırılarak yaptığımız çalışmada kentimizin vizyon rehberini 11 tema üzerine kurguladık. Bu temalar üzerinden 10 tane vizyon projesi ürettik. Türkiye İstatistik Kurumutarafından açıklanan 'İller Yaşam Endeksi 2015' verilerine göre genel yaşam değerlerinde Afyonkarahisar'ın 10. sırada yer alıyor. Yaşayanların yüzde 76,4'nün de hayatından memnun ve mutlu olması ile de 2. sırada yer alıyor."

Güner, yürütülen asayiş hizmetlerinden dolayı halkın memnuniyet oranının yüzde 90'ı aştığını, çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantı sonunda Güner, Antalya'da düzenlenen Minikler Türkiye Halter Şampiyonası'nda kilolarında Türkiye birincisi ve ikincisi olan sporculara hediye verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisar Vizyon Rehberi Hazırlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement