Afyonkarahisarlı Şehidin Baba Evinde Yas (2) - Son Dakika
Güncel

Afyonkarahisarlı Şehidin Baba Evinde Yas (2)

Afyonkarahisarlı Şehidin Baba Evinde Yas (2)

ŞEHİDİN CENAZESİ BABA EVİNDEŞırnak'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek'in cenazesi, saat 15.30'da uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirildi.

27.09.2016 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞEHİDİN CENAZESİ BABA EVİNDE

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek'in cenazesi, saat 15.30'da uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirildi. Buradan askerlerin omzunda ambulansa yüklenen şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, Fakıpaşa Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Komşuları ve akrabalarının yanı sıra Afyonkarahisarlıların akın ettiği baba evinde ambulansın kapıları açıldı. İl Müftülüğü'nden bir görevlinin dua ettirip helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi Gedik Ahmet Paşa Camii'ne götürüldüğü sırada teyze Ayfer Sevim, "Yavrum, Yunus'um son kez geldin. Doyamadım yavrum. Yunus gitme, ne olursun gitme teyzeni bırakma annem" diye ağladı.

'BUNU YAPANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN'

Ambulansa binmeyen şehidin kız kardeşi 17 yaşındaki Hatice Çiçek, bir yakını ve kadın askerin yardımıyla camiye kadar yürüdü. Ağabeyi Yunus Çiçek'in asker şapkasını takarak yürüyen ve yol boyunca ağlayan Hatice Çiçek, "O benim şehidim, nur yüzlüm. O benim kahramanım. O benim şehidim" diye gözyaşı döktü. Hatice Çiçek, "Bunu yapanların Allah belasını versin. Cayır cayır yansınlar. Parçalansın, cesetleri bulunmasın. Nur yüzlüm benim" dedi. Şehidin tabutu askerler tarafından ambulanstan alınarak camiye getirildi. Bu sırada kız kardeş Hatice Çiçek de ağabeyinin tabutunu omuzladı ve tören için hazırlanan masaya kadar askerlere eşlik etti.

'ŞEHİDİN TABUTUNA GÜNEŞ IŞIĞI YANSIDI'

Anne Havva Çiçek, oğlunun tabutunun başına gelerek dokundu. "Oğlum, kuzum" diye tabutu okşayan anne Çiçek, eğilerek tabutu öptü. Kız kardeşi ve diğer yakınları da tabuta kapanarak bir süre ağladı. Daha sonra şehidin özgeçmişi okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın mesajlarının okunduğu cenaze namazı öncesi İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, şehitlerin ölmediğini anlatarak şehadetle ilgili bilgi verdi. Kabukçu'nun helallik istemesi sonrası namaza geçildi. Namaza, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya, MHP'li Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban ve diğer protokol üyeleri katıldı. Şehidin babası Yılmaz Çiçek cenaze namazında Vali Yıldırım'ın yanında saf tuttu. Namaz sırasında milletvekilleri Ak Partili Hatice Özkal ve CHP'li Burcu Köksal ise anne Havva Çiçek'i teselli etmeye çalıştı. Namaz sırasında gölge olan cami bahçesinde bir tek şehidin tabutuna güneş ışığı yansıdığı görüldü. Namaz sonrası şehidin tabutunun askerlerin omzunda kaldırılmasının ardından cami dışında bekleyen Afyonkarahisarlılar tabutu aldı.

GÜLLERLE PEŞİNDEN GİTTİ

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenazede caminin önünden Anıtpark'a kadar yaklaşık 2 kilometre boyunca şehidin tabutunu halk taşıdı. Bu sırada Vali Yıldırım tabutu omuzlamak için safa geçerken, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kılıçaslan da safa geçerek tabut önünden geçene kadar yaklaşık 2 dakika boyunca selam durdu. Tabut geçtikten sonra arkadan tabuta el veren Kılıçaslan'ın yanı sıra babasının omzunda kaldırdığı bir kız çocuğunun da tabuta dokunduğu görüldü. Cenaze sonrası elinde onlarca gülle ağabeyinin tabutunun peşinden giden Hatice Çiçek, gülleri koklayarak ağladı. Şehidin cenazesi daha sonra Anıtpark'ta ambulansa konularak, Afyonkarahisar Asri Mezarlığı içindeki Hava Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonkarahisarlı Şehidin Baba Evinde Yas (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement