Afyonlu Berberlerin Tur Otobüsü Devrildi: 13 Ölü, 33 Yaralı (5) - Son Dakika
Güncel

Afyonlu Berberlerin Tur Otobüsü Devrildi: 13 Ölü, 33 Yaralı (5)

Afyonlu Berberlerin Tur Otobüsü Devrildi: 13 Ölü, 33 Yaralı (5)

Bakan EROĞLU: TRAFİK DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILMALI Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta'daki 13 berber ve kuaförün yaşamını yitirdiği otobüs kazasında yaralanan ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan 16 yaşındaki İsmail Özen'i ziyaret etti.

14.09.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan EROĞLU: TRAFİK DENETİMLERİ SIKLAŞTIRILMALI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta'daki 13 berber ve kuaförün yaşamını yitirdiği otobüs kazasında yaralanan ve Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan 16 yaşındaki İsmail Özen'i ziyaret etti. Bakan Eroğlu'nun "Nasıl oldu" diye sorduğu Özen, uyuduğu sırada kazanın meydana geldiğini ve arkadaşı tarafından uyandırıldığında aracın dışında olduğunu söyledi.

Burada İsmail ve babası Mehmet ile anne Emine Özen ile sohbet eden Bakan Eroğlu, "13 kişi kaybettik. Çok üzüldük" dedi. Bakan Eroğlu'nun "Şoför herhalde uyudu değil mi?" diye sorduğu İsmail Özen, "Büyük ihtimalle uyudu. Yaşlıydı" karşılığını verdi. Bakan Eroğlu, Özen'in yanağını ve başını okşayarak aileye geçmiş olsun dileğinde bulunduktan sonra odadan ayrıldı.

Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Kanpolat, Bakan Eroğlu'na hasta İsmail Özen'in sağlık durumuyla ilgili bilgi verirken salı günü parmağından ameliyata alınacağını ve başında hafif sıyrık olduğunu söyledi. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Eroğlu, Antalya'ya 1 günlük gezi için yola çıkan berber ve kuaförlerin Keçiborlu'da mola vermesinin ardından Karacaören civarında otobüsünün yan yattığını kaydetti. Kazada 13 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Çok üzücü bir olay. Gece 01.00 civarında berber ve kuaförler odası Afyonkarahisar'dan iki otobüsle Antalya'ya 1 günlük gezinti için çıkmışlar. Keçiborlu'da mola vermişler. Isparta Karacaören Barajı üzerinden Antalya'ya gelmek için hareket etmişler ama Karacaören civarında otobüs birden yan yatıyor, takla atıyor. Sürünüyor, bir kısmı arabadan dışarı fırlıyor. Maalesef Afyonlu 13 kardeşimiz hayatını kaybetti. Çok büyük üzüntümüz var."

Kazada 31 berber ve kuaförün de yaralandığını anlatan Bakan Eroğlu, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde 1, Bucak'ta 5, Isparta Devlet Hastanesi ile Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 6 olmak üzere 12 yaralının tedavisinin sürdüğünü dile getirdi. Tedavi olan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını dile getiren Bakan Eroğlu, Bucak ve Isparta'daki yaralıları da ziyaret edeceğini anlattı.

Trafik denetimlerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Gerçekten çok üzücü bir hadise. Mutlaka özellikle şoförlerin dikkatli olması gerekir. Muhtemelen uyuduğunu tahmin ediyoruz. Birdenbire uyanınca karşıdan araç gelince, direksiyon hareketiyle otobüs yan yatmış ve yan yatmış şekilde sürüklenmiş. Burdur, Afyon Valisi, Afyon Belediye Başkanı, Isparta Valisi seferber oldu. 13 can kayboldu. Onlara Cenabı Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Bu gibi hususlarda çok dikkatli olunması gerekiyor. Anladığım kadarıyla trafik denetimlerinin daha da sıkılaştırılması gerektiği kanaatindeyim. Şoför de çok yaşlıymış. O da demek ki uyudu. Bu gibi durumlarda en az iki şoför ve hız limiti iyi kontrol edilmeli."

ŞİRKET ORTAĞI: KAZANIN SEBEBİ YOL HATASI

Kaza yapan otobüsün bağlı olduğu Kanatoğulları şirketinin ortaklarından Recep Çevik, kazaya şoförün uyumasının yol açtığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Otobüsün kazadan 10 dakika önce mola verdiğini aktaran Recep Çevik, kazanın olduğu bölgenin çalışma nedeniyle mıcırla kaplı olduğunu savundu. Aynı bölgede son 15 günde 2'si şehirlerarası yolcu otobüsü olmak üzere çeşitli kazalar olduğu iddiasında bulunan Recep Çevik, şoför değil yol hatası nedeniyle kazanın gerçekleştiğini ileri sürdü. Kaza nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını vurgulayan Recep Çevik şöyle dedi:

"Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlarına sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Kazanın yoldan kaynaklandığını düşünüyoruz. İnceleme yapıldıktan sonra konuya ilişkin gerekli müracaatlar yapılacak. Olay yerinde son 10-15 günde üçten fazla kaza gerçekleşmiş. Bizim aldığımız bilgilere göre bu kazalardan birinde 7 kişi, bir diğerinde ise 5 kişinin öldüğü söyleniyor. Üçüncü kazada ise iki kişinin öldüğü ifade ediliyor."

ACILI ANNE: BÖYLE Mİ OLACAKTI

Antalya'da 13 kişinin öldüğü kazada Bucak Devlet Hastanesi'nde otopsisi yapılan cenazeler, Belediye Mezarlığı'na getirildi. Buradaki işlemlerin ardından cenazeler yakınları tarafında teslim alınarak Afyonkarahisar'a götürüldü.

Mezarlığa gelen Benan Mardin'in annesi güçlükle sakinleştirildi. "Oğlum böyle mi olacaktı. Sen askerlik yaptın ben de askerlik yaptım. Sen geldin biz de geldik. Evini işyerini her şeyini yaptık. Kız bakmaya gidecektik sana. Neden gittin annem" diyerek gözyaşı döktü. Havva Mardin'i yakınları teselli etti. - Eroğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Afyonlu Berberlerin Tur Otobüsü Devrildi: 13 Ölü, 33 Yaralı (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Tekirdağ Kent Arşivi Dijital Ortama Aktarılıyor
    14:14 Tekirdağ Kent Arşivi Dijital Ortama Aktarılıyor

    Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından kurulan kent arşivi, geçmişin izlerini takip etmek isteyenlerin erişimini kolaylaştırmak ve kentin zengin kültürel mirasını korumak amacıyla dijital ortama aktarılıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, kent arşivinde tarihi, kültürü, folkloru, gelenek görenekleri, fotoğrafları, kitapları ve eski gazeteleri bulunduğunu belirtti. Dijitalleştirme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Hacıoğlu, amaçlarının kaybolmaya yüz tutmuş eserleri ve evrakları tarihe, bilime ve insanlığa kazandırmak olduğunu söyledi.

  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:14 Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir iş yerinde yapılan aramada 40 bin 627 sentetik uyuşturucu hap ve av tüfeği ele geçirdi. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı
    14:12 Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da askerlerle iftar programında yaptığı konuşmada Kıbrıs ile ilgili sözleri Yunanistan'da tepkilere neden oldu. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi çağrısında bulundu ve Türkiye'nin Atina Deklarasyonu'nu ihlal ettiğini belirtti. SYRIZA, Miçotakis hükümetini şeffaf olmayan bir dış politika izlemekle suçladı.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement