Ağabeyini Öldüren Sanığın Yargılandığı Dava - Son Dakika
Güncel

Ağabeyini Öldüren Sanığın Yargılandığı Dava

Aralarında çıkan tartışmada ağabeyini bıçakla öldüren sanık, 17,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

01.01.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Misafirlikte olan annelerini kimin alacağı konusunda çıkan tartışmada, ağabeyini bıçakla öldüren sanığa 17,5 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "Yakın akrabayı kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Gürcay Yaşar, avukatı Ali Erdal Özcan, anne Nebiye Yaşar katıldı.

Daha önceki savunmalarını tekrarlayan sanık, olay günü annesinin teyzelerine gittiğini, kendisini çalıştığı için dönüşte annesini alması için ağabeyiyle anlaştıklarını, eve gittiğinde alkollü olan ağabeyinin annesini almaya gitmediğini gördüğünü, bunun üzerine aralarında tartışma çıktığını ve ağabeyinin elindeki bıçakla kendisine saldırdığını, kendisini savunmak için bıçağı ağabeyinin kalçasına ve omzuna salladığını anlattı

Amacının canını yakıp kendisini bırakmasını sağlamak olduğunu, ancak kalp bölgesinden kan geldiğini görünce havluyla tampon yaptığını söyleyen sanık, amacının öldürmek olmadığını, büyük pişmanlık yaşadığını ifade etti.

Sanık avukatı da, olayın ağır tahrik altında gerçekleştiğini, sanığın kendini savunmak ve ağabeyini durdurabilmek için hamle yaptığını, kesinlikle ağabeyini öldürme amacının olmadığını savundu.

Anne Nebiye Yaşar da sanıktan şikayetçi olmadığını yineledi.

Hüseyin Akkuş başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından "ağır tahrik", "iyi hal" ve "pişmanlık" indirimleriyle bu cezayı 17,5 yıla çevirdi.

Olay

16 Ağustos günü Bornova'nın Çambidi semtinde oturan ve tornacılık yapan Gürcay Yaşar (32) ile bir markette çalışan ağabeyi Gencay Yaşar (34) misafirlikte olan annelerini kimin alacağı konusunda tartışmış, tartışmanın büyümesi üzerine Gencay Yaşar, mutfaktan aldığı bıçakla kardeşini elinden, Gürcay Yaşar ise ağabeyini vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaralamış, komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen Gencay Yaşar yaşamını yitirmişti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağabeyini Öldüren Sanığın Yargılandığı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement