İzmir'de Ağabeyinin Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika
Yaşam

İzmir'de Ağabeyinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

İzmir\'de Ağabeyinin Böbreğiyle Hayata Tutundu

İzmir'de böbrek hastası Burak Ceyhan, ağabeyinin böbreğiyle sağlığına kavuştu.

22.07.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Böbrek hastası Burak Ceyhan, ağabeyinin böbreğiyle sağlığına kavuştu. İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen nakille diyalize girmekten kurtulan Ceyhan, yeni yaşamına merhaba dedi.

Beş yaşından beri şeker hastalığı ile mücadele eden Burak Ceyhan (37)'ın yıllar içinde böbrekleri de hasar gördü. Dört yıl önce ilaç tedavisine başlandı ancak tedaviye cevap alınamadı. Ceyhan'ın sağlığına kavuşması için diyalize girmesi ya da organ nakli olması gerekiyordu. Abisi Murat Ceyhan(41), kardeşinin tedavisi için hiç tereddüt etmedi. Doku uyumu olunca böbreği kardeşine nakledildi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, abisinin böbreği nakledilen Ceyhan başarılı geçen operasyon sonrasında diyalize hiç girmeden yaşama yeniden bağlandı.

Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Burak Ceyhan, şöyle konuştu: "Böbreklerim artık işlev görmüyordu. Doktorlarım ya diyalize girmem gerektiğini ya da organ nakli olmam gerektiğini söyledi. Ağabeyimle doku uyumumuz olunca bana böbreğini verdi. Ona minnettarım, bende olsam aynı şeyi yapardım. Ameliyatımı yapan başta doktorum Cezmi Karaca olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum, herkes organlarını bağışlamalı, bende hastaneden çıkarken organlarımı bağışlayacağım."

Organ naklinin önemine dikkat çeken ağabey Murat Ceyhan da "insan başına gelmeden bir şey anlamıyor. Herkes bir gün hasta olabilir, tedavisi için organ nakli gerekebilir, toplumun bu konuda biraz daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.

Nakil ekibinin başkanı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Op.Dr. Cezmi Karaca hastaya diyaliz ve organ nakli olmak üzere iki seçenek sunulduğunu belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer nakil yapılmasaydı haftada üç gün diyalize girmek zorunda kalacaktı. Organ naklinin her zaman için birinci tercih olması gerekiyor ama maalesef ülkemizde organ bağışı çok az, canlı vericili nakiller daha çok yapılmakta, ülkemizde 28 bin üzerinde nakil bekleyen hasta var bu konuda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Organ bağışı bekleyen hastalar için her bağış, bir umut. Çoğu hastayı ayakta tutan bu umutlu bekleyiştir. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İzmir'de Ağabeyinin Böbreğiyle Hayata Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement