Ağabeyinin de Katıldığı Sarıkamış Harekatı'nı Yeni Nesillere Anlatıyor - Son Dakika
Güncel

Ağabeyinin de Katıldığı Sarıkamış Harekatı'nı Yeni Nesillere Anlatıyor

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Zirekli köyünde yaşayan Şakir Baykan, Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit düşen 90 bin asker arasında ağabeyi Hamitoğlu Kadir'in de yer aldığını belirtti.

04.01.2015 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İDRİS EMRE SAVMAN - Sarıkamış Harekatı sırasında Allahuekber Dağları'nda donarak şehit düşen 90 bin askerin arasında bulunan Hamitoğlu Kadir'in kardeşi Şakir Baykan, her yıl şehitler için mevlit okutuyor.

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Zirekli köyünde yaşayan 107 yaşındaki Şakir Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı'nın yapıldığı günlerde ağabeyinin Sarıkamış'ta asker olduğunu söyledi.

Allahuekber Dağları'nda donarak şehit düşen 90 bin askerden birinin de ağabeyi Hamitoğlu Kadir olduğunu savunan Baykan, babasından edindiği bilgiye göre, ağabeyinin Allahuekber Dağları'nda cephede bulunduğu sırada soğuk havanın da etkisiyle ölümcül bir hastalığa yakalandığını ifade etti.

Ağabeyinin rahatsızlandıktan sonra Gümüşhane'ye hastaneye gönderildiğini anlatan Baykan, "Gümüşhane'den Sivas'a sevk ediliyor fakat iyileşmiyor ve vefat ediyor. Bu memleketin iklimi batı iklimi gibi değil. Kış şartları çok çetin ve zor geçiyor. Çok vahim bir savaş ve büyük bir hüzün yaşanmış. Ayaklarında çarık, üstlerinde çok ince elbiselerle askerlerimiz can vermişler" diye konuştu.

Baykan, ağabeyinin ölümünün ardından her yıl Sarıkamış Harekatı'nın yapıldığı tarihte şehitler için mevlit okuttuklarını bildirerek, "Ben de şehitlerimiz için her zaman dua ediyor ve Kur'an-ı Kerim okuyorum" dedi.

Harekatın 100. yıl dönümünde Sarıkamış'ta hayatını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Baykan, Türk milletinin bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni etti.

Baykan'ın oğlu Mehmet Baykan da Sarıkamış'ta düşmana karşı direnen askerlerin, Türk milletinin cesaretinin ve vatan sevdasının bir sembolü olduğuna değinerek, bu askerler arasında amcasının da bulunmasından gurur duyduğunu dile getirdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağabeyinin de Katıldığı Sarıkamış Harekatı'nı Yeni Nesillere Anlatıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement