Ağabeyiyle Güreşerek Spora Başladı, Şimdi Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu - Son Dakika
Yerel

Ağabeyiyle Güreşerek Spora Başladı, Şimdi Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu

Son yıllarda elde ettiği uluslararası başarılarla adından söz ettiren dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, 2016 Rio Olimpiyatları'nda gözünü altın madalyaya dikti.

03.03.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÇAVUŞ - Son yıllarda elde ettiği uluslararası başarılarla adından söz ettiren dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, 2016 Rio Olimpiyatları'nda gözünü altın madalyaya dikti.

Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşçi bir babanın iki çocuğundan biri olduğunu, güreşe ağabeyiyle evde güreşerek başladığını belirtti.

Babasının iyi bir güreşçi olduğunu vurgulayan Akgül, "Çocukken ağabeyimle evde devamlı güreşiyorduk. Babam bizi güreş eğitim merkezine götürdü. Önce ağabeyim gitti güreş eğitim merkezine, daha sonra ben başladım. İyi ki güreşe başlamışım. Hayatımı güreşle devam ettiriyorum" dedi.

Milli güreşçi, 2003 yılında Sivas'taki güreş eğitim merkezine seçilerek spor hayatına burada başladığını ifade etti. Sivas'ta 6 sene kaldıktan sonra okul nedeniyle İzmir'e taşındığını anlatan 25 yaşındaki güreşçi, kariyerinin başlarında, minikler ve yıldızlar kategorilerinde Türkiye şampiyonaları da dahil hiç madalya alamadığını söyledi.

Serbest stilde 3 yıl üst üste Avrupa şampiyonu olup dünya şampiyonluğu elde eden milli güreşçi Akgül, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de haziran ayında yapılacak 1. Avrupa Oyunları'nın çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

"Rio'da her şey daha güzel olacak"

Hedefinin Rio Olimpiyatları'nda altın madalya olduğunu vurgulayan genç sporcu, "2016 Rio'da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Tecrübeliyim, 2012'de Londra Olimpiyatları'nda tecrübesizdim ama artık tecrübe edindim. İnşallah Rio'da her şey daha güzel olacak" diye konuştu.

Akgül, bu yıl düzenlenecek şampiyonalarda 2016 Rio Olimpiyatları için vize alacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

"En büyük hedefimiz her sporcunun hedefi gibi olimpiyattır. Olimpiyatlara katılabilmek büyük başarı. 2012 yılında olimpiyatlara katıldım ama başarısız oldum. Artık olimpiyatlara katılmak benim için başarı değil. Olimpiyatlara katılıp orada madalya almak benim için bir başarı. Çünkü Avrupa ve dünya şampiyonu olmuş bir sporcu olimpiyatlarda madalya almak ya da şampiyon olmak zorunda. 2016 Rio'da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağabeyiyle Güreşerek Spora Başladı, Şimdi Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement