Ağaç Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürüyor - Son Dakika
Güncel

Ağaç Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürüyor

Orman Yüksek Mühendisi İsmet Yücel, meslek hayatı boyunca görev yaptığı yerlerdeki ormanlardan hobi amacıyla topladığı ağaç parçalarını sanat eseri haline getiriyor.

30.09.2016 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN ÖZMÜŞ - Orman Yüksek Mühendisi İsmet Yücel, meslek hayatı boyunca görev yaptığı yerlerdeki ormanlardan hobi amacıyla topladığı ağaç parçalarını sanat eseri haline getiriyor.

Yücel, 38 yıl boyunca görev yaptığı Kastamonu, Adapazarı, Muğla, Giresun, Afyonkarahisar ve Antalya'da doğada kimsenin dikkatini çekmeyen objeleri topladı. Bunları evinde ve karavanında yaptığı ufak müdahalelerle anlaşılır, görünür ve sunulur hale getiren Yücel, eserlerle iki sergi açtı.

"Canlıları anlayabilmek için cansızları da anlamak lazım"

Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğe başladığı 1978 yılından bu yana Türkiye'nin değişik bölgelerinde görev yaptığını belirterek, işi gereği doğada gezerken gördüğü objeleri toplamaya başladığını anlattı. Yücel, "Bunlarda ufak çaplı bir temizlik yapıp, kırıklarını, çürüklerini onararak, bunların gerçek durumlarını ortaya çıkardım." diye konuştu.

Yücel, objelerin kimisinin 50, kimisinin 500, kimisinin de bin yıllık ağaçlardan kalan parçalar olduğunu ifade ederek, objeleri bir kaidenin üzerinde oturtarak sunduğunu belirtti.

Sergilenebilecek 128 eserin ortaya çıktığını aktaran Yücel, "Doğada tüm canlı ve cansız varlıkların bir anlam ve değeri var. Canlıları anlayabilmek için cansızları da anlamak lazım." diye konuştu.

"Esas sanatçı doğa"

Yücel, insanların bir hobi edinmesi gerektiğini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Hobi, insanı ruhen ve bedenen hayatta tutan en önemli şeylerden biri. Hele bir de bu sanat olunca ve kamuoyuyla paylaşınca çok büyük anlam ifade ediyor. Doğada hiçbir şeyin anlamsız ve değersiz olmadığı mesajını vermek istiyorum. En büyük örneği de bu objeler. Bunlar bir şekilde gelecek nesillere aynı zamanda bir mesaj. Bundan haz duyuyorum."

Yücel, en büyük sanatçının doğa olduğunu vurgulayarak, " Doğa, bazen bize şaşırtıcı sürprizler sunuyor. Şaşırtıcı olan objeleri bulup, çıkarıp, ortaya koyuyorum. Ben aracıyım. Esas sanatçı doğa." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağaç Parçalarını Sanat Eserine Dönüştürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement