Ağaç Sevgisiyle 20 Yılda 10 Orman Kurdu - Son Dakika
Yerel

Ağaç Sevgisiyle 20 Yılda 10 Orman Kurdu

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde 35 yıldır esnaflık yapan Abdullah Karataş (55), her yıl kendi imkanlarıyla temin ettiği binlerce fidanı vatandaşlara dağıtırken, ilçede 10 hatıra ormanı da oluşturdu.

03.12.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUHAMMED NURİ ERDOĞAN - Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde 35 yıldır esnaflık yapan Abdullah Karataş (55), her yıl kendi imkanlarıyla temin ettiği binlerce fidanı vatandaşlara dağıtırken, ilçede 10 hatıra ormanı da oluşturdu.

Yılda en az 5 bin fidanın toprakla buluşmasını sağlayan Karataş, AA muhabirine, yeşili ve doğayı çok sevdiğini, gelecek nesillere miras olarak yeşil bir doğa bırakmak istediğini söyledi.

Bütün insanlığa fayda sağlamak ve Allah rızası için fidan dağıttığını belirten Karataş, "20 yıldır kendi imkanlarımla temin ettiği fidanları vatandaşlara dağıtıyorum. Okullara, Kur'an kurslarına, camilere, belediyenin göstermiş olduğu bölgelere, köylere ve mezarlıklara fidan temin ederek toprakla buluşması sağlıyorum" dedi.

Karataş, geçen yıl 11 bin 200 çam fidanı dağıttığını dile getirerek, "Bu yıl da ilk etapta 5 bin fidan dağıttım. Yıllık 10 bin fidan hedefimi gerçekleştirmeyi planlıyorum. Sadece çam fidanı değil, gül, meyve fidanları da veriyorum. Bu zamana kadar 100 bini aşkın fidan dağıttım" diye konuştu.

Çam fidanlarını Manisa'dan seralardan alarak tırlarla ilçeye getirdiğini anlatan Karataş, bir fidanı 5-8 liraya mal ettiğini, fidan temini için yıllık ortalama 50 bin lira harcadığını kaydetti.

İlçede 10 hatıra ormanı oluşturdu

Aynı zamanda ilçenin çeşitli bölgelerinde 10 hatıra ormanı oluşturduğunu anlatan Karataş, şöyle devam etti:

"Bu hizmeti kendime bir borç biliyorum. Bu ağaçların insanlara faydası olması için, devletime, milletime, ülkeme ve toplumumuza faydalı olmak için bunu yapıyorum. Kesinlikle gösteriş peşinde değilim. Aksine diğer vatandaşlarımıza ve iş adamlarımıza örnek olmasını istiyorum. Sonuçta bu ilçede hepimiz yaşıyoruz. Önce Allah'tan, sonra halkımdan destek alarak bu hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyorum."

Karataş, bu işlerin gönül ve ekip işi olduğuna vurgu yaparak, "Peygamber Efendimiz 'Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz' buyuruyor. Bu düstur ile fidan dikmeye gayret ediyoruz. İnsan hayatı ne kadar önemliyse ağaç dikmek de o kadar önemlidir. Allah bana ömür verdiği müddetçe bu hizmetlerimi, her yıl böyle çam, meyve ağacı, gül gibi çeşitli fidanlar dağıtmayı devam ettirmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ilısu köyü muhtarı Kömüş Öztürk de Karataş'a hizmetinden dolayı teşekkür ederek, kendisinin ağaçlandırma konusunda yaptığı hizmetlerin örnek olduğunu dile getirdi.

Karataş'ın hizmeti sayesinde köylerini yeşillendirdiklerini ifade eden Öztürk, "Bütün esnaflarımızın Abdullah ağabeyimiz gibi böyle duyarlı davranışlar ve hizmetler yapmasını bekliyoruz. Kendisinden köyümüzün mezarlığı ve cami bahçesi için 50 fidan aldık. Her yıl bu geleneğini devam ettirdiği için Allah kendisinden razı olsun" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağaç Sevgisiyle 20 Yılda 10 Orman Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement