Ağaç Yaşken Eğilir" Projesi - Son Dakika
Yerel

Ağaç Yaşken Eğilir" Projesi

Ağaç Yaşken Eğilir" Projesi

Samsun’da İl Sağlık Müdürlüğü’nün “Ağaç Yaşken Eğilir" projesi kapsamında Vezirköprü’de bir kırsal mahalle okulu ziyaret edilerek öğrenciler ve veliler sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildi.

09.10.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da İl Sağlık Müdürlüğü'nün "Ağaç Yaşken Eğilir" projesi kapsamında Vezirköprü'de bir kırsal mahalle okulu ziyaret edilerek öğrenciler ve veliler sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildi.

Sağlıklı birey olmanın, yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra hareketli yaşamdan geçtiğinin de anlatıldığı "Ağaç Yaşken Eğilir" Projesi kapsamında İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal ile Vezirköprü İlçe Sağlık Müdürü Dr.Hacer Özaydın, Vezirköprü Toplum Sağlığı Merkezi'nden Dr. Hacer Aksoy, Sağlık Memuru Sait Hasan Kaplancıklı Soğucak Mahallesi'nde Soğucak İlkokulu'nu ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, proje kapsamında yapılacak çalışmaların önemini dile getiren bir konuşma yaptı.

Proje ekibi tarafından Soğucak İlkokulu'nda, okul öğrencilerine standart boy-kilo ölçerlerle boy kilo ölçümü yapıldı. Ailelerin öğretmenlerin ve öğrencilerin konuya duyarlılığını artırmak için öğrenci, öğretmen ve velilere "yeterli ve dengeli beslenme" konusunda eğitimler verildi. Ayrıca velilere çocukların beslenme ve fizik aktivite alışkanlarını öğrenmeye yönelik anketler uygulandı.

"Ağaç Yaşken Eğilir" projesi kapsamında yapılacak eğitim ve anket çalışmalarına tüm ilçelerde devam edileceği belirtildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağaç Yaşken Eğilir' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement