Ağalar Cami Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Ağalar Cami Yenileniyor

Ağalar Cami Yenileniyor

Tavşanlı’nın en eski mabetlerinden birisi olan Ağalar Cami’nde 2 Haziran’da başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

08.09.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tavşanlı'nın en eski mabetlerinden birisi olan Ağalar Cami'nde 2 Haziran'da başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün 279 bin TL bütçe ile onarımına başladığı cami'nin hedeflenen tarihten tam bir yıl önce bitirilmesi planlanıyor.

Tavşanlı Yeni Mahalle, Bıçakçı Sokak'ta bulunan Ağlara Cami'nde başlatılan restorasyon çalışmalarında ki son durum hakkında bilgiler veren yüklenici firmanın baş ustası Eyyüp Kurt, sekiz kişilik ekiple hızlı bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, taş yapının derz dolgularını tamamlayarak iç kısımda ki çalışmalara yoğunlaşacaklarını kaydetti.

İhale süreci tamamlandıktan sonra 2 Haziran'da 279 bin 650 TL bütçe ile çalışmaların başlatıldığı tarihi camide minare ve dış yapıda ki deformasyonlar giderilmek üzere. Birkaç haftalık çalışmanın ardından iç kısımlarda ki çalışmaların başlatılması beklenirken normal iş bitiş tarihi 26 Ocak 2016 olan çalışmanın 2015 Ocak ayında tamamlanabileceği bildirildi. Beşi usta üçüde işçi olma üzere sekiz kişilik bir ekiple çalıştıklarını ifade eden baş usta Eyyüp Kurt, şu bilgileri aktardı " Burada çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Tavşanlı halkımızda yaptığımız işleri yakından takip ediyor. Camimiz oldukça yıpranmış durumdaydı. İlk etapta dış cephe ve minarede çalışma yürüttük. Firmamız Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden aldığı tüm işleri hassasiyetle tamamlamaktadır. Cami cemaatimiz ve Tavşanlı halkı merak etmesinler. Tarihi dokuyu bozmadan Ağlara Cami'yi yenileyeceğiz."(İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağalar Cami Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement