Ağaoğlu'na Haciz Şoku - Son Dakika
Ekonomi

Ağaoğlu'na Haciz Şoku

Ağaoğlu'nun kat karşılığı anlaştığı arsa sahibi 500 bin liralık borcunu ödeyemeyince, alacaklı bir firma 49 milyon lira değerindeki payı icradan satışa çıkardı.

19.12.2014 16:37  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağaoğlu İnşaat'a ait 'Bakırköy 46' projesinin yapıldığı arsanın bir bölümü icradan satışa konuldu. Ağaoğlu'nun kat karşılığı anlaştığı arsa sahibi, 500 bin liralık borcunu ödeyemeyince, alacaklı bir firma 49 milyon lira değerindeki payı icradan satışa çıkardı. Ağaoğlu İnşaat'tan ise "Bizim ile ilgili bir sorun yok; gerekirse borcu biz kapatırız" açıklaması yapıldı. Bölge İdare Mahkemesi tarafından geçtiğimiz yıl durdurma kararı verilen Bakırköy 46 projesinin icralık olan arsa payı ile ilgili süreç şöyle gelişti:

SÖZLEŞME İMZALAMIŞTI

Toplam 45 bin 225 metrekare alan üzerinde yapılması planlanan projede arsanın bir bölümü Türkiye'nin en eski fabrikalarından Dora Plastik Fabrikası A.Ş.'ye aitti. Ağaoğlu'na ait Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri A.Ş, diğer arsa sahipleri ile birlikte Dora Plastik ile de kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladı.

BAKIRKÖY 46'YA BELEDİYE MÜHÜRÜ BORÇ 500 BİN TL

Ancak, mali sıkıntıda olan Dora Plastik'in, Aykan Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne 500 bin TL'lik borcu bulunuyordu. Söz konusu ödeme yapılamayınca Dora Plastik'e ait arsa icralık oldu. Bilirkişilerin hazırladığı ilk rapora göre Dora Plastik'e ait arsanın değeri 32 milyon TL olarak belirlendi. Ancak, Akdeniz İnşaat tarafı kıymet takdirine itiraz etti. Mahkemenin talebi sonrası hazırlanan ikinci raporda ise arsanın değeri bu kez 49 milyon 346 bin TL olarak belirlendi. 45 dönüm 225 metrekarelik alanın toplam değeri ise 409 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

DEĞERİNİN YARISI ÜZERİNDEN

Taraflar arasındaki görüşmelerde de sorun çözülemeyince arsanın satışı için karar çıkarıldı. Bakırköy 18. İcra Dairesi satış için gün belirledi. İcraburada.com sitesinde yer alan satış şartnamesine göre söz konusu arsanın satışı için ilk ihale günü 3 Şubat 2015. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda ihale 5 Mart günü yenilenecek. İcradan satışlar, belirlenen değerin yüzde 50'si ile satışa konuluyor. Bir başka ifade ile söz konusu arsa da 25 milyon TL'ye yakın bir değer ile satışa konulacak. Alan taraf, yüzde 18 de KDV ödemesi yapması gerekiyor.

Proje alanı, İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olarak gösteriliyor.

'ESKİ SÖZLEŞME HÜKÜMSÜZ KALIR'

Arsanın icradan satışını isteyen alacaklı tarafın Avukatı Özgür Düzgün, arsayı alan kişi veya şirketin, Akdeniz İnşaat'ın yeni muhatabı olacağını söyledi. Av. Düzgün'e göre, bu durumda Dora Plastik ile yapılan sözleşme hükümsüz kalacak, arsayı alan taraf ile Akdeniz İnşaat'ın yeni bir sözleşme yapması gerekeceğini ifade etti. Av. Düzgün, değerli bir yerde bulunan arsa ile ilgilenen çok sayıda şirketin olduğunu öne sürerek "İhaleye, herhangi bir kişi ve firma katılabileceği gibi Akdeniz İnşaat da katılabilir. Onlar için belki de böylesi daha avantajlı bir durum olur" dedi.

'BİZİM İÇİN SORUN YOK'

İcra ihalesi ile ilgili Hürriyet Dünyası'nı kısa bir açıklama yapan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı, konunun kendileri için sorun olmadığını, icraya konu borcun önemli bir tutar olmadığına işaret etti. Hasan Rahvalı, borçlu firmanın ödeyememesi durumunda söz konusu tutarı kendilerinin ödeyip dosyayı kapatabileceklerini ifade etti.

KAYNAK: HÜRRİYET

Ağaoğlu\'na Haciz Şoku
Kaynak: Haberler.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • yavuz aslan: Hırsız domuz ağa oglu 7 4 Yanıtla
  • securıty manager: borç Ağaoğlunun değil, arsa sahibinin. Yani arsa sahibinin ödeyememesi ile Ağaoğlu karlı çıkar, Ağaoğlu öder payını arttırır. Yorum yapıyorsunuz ama daha ne anlama geldiğini bilmiyorsunuz. Bilmiyorsanız yazmayın dabiliyorsunuz sansınlar. 5 1 Yanıtla
  • Hulusı: Sudevlette çalısan tek adam bınali yıldırım lütfen Ona laf söylemeyin 3 1 Yanıtla
  • sivridil: Omur boyu inşaat işiyle uğraşan bir adam ne zaman cevre bakanlığı oluşturuldu birden patladı gitti, isin en ilginç tarafında gecekonduda oturan vatandaş hala bunlari savunuyor ve eminimki şuan haciz haberini okuyunca uzulenler vardir 1 2 Yanıtla
  • Erkişi: İnsaf heryere herşeya çamur atmayın 0 1 Yanıtla
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Dolar ve euro kuru ne kadar? İşte son durum
    09:03 Dolar ve euro kuru ne kadar? İşte son durum

    32,30 TL'den kapanan dolar kuru güne 32,3370 TL seviyesinden, 35,1710 TL'den kapanan euro 35,1300 TL seviyesinden başladı. Piyasalar Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı politika faizi kararını bekliyor.


Advertisement