Ağbaba: "Ayrımcılığı Tarihe Gömdük" - Son Dakika
Yerel

Ağbaba: "Ayrımcılığı Tarihe Gömdük"

Ağbaba: "Ayrımcılığı Tarihe Gömdük"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Belediyelerimizde ayrımcılığı tarihe gömdük. Şimdi de Türkiye’nin her yerinde ayrımcılığı tarihe gömeceğiz.

28.04.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Belediyelerimizde ayrımcılığı tarihe gömdük. Şimdi de Türkiye'nin her yerinde ayrımcılığı tarihe gömeceğiz. Oy versin vermesin bütün Türkiye'ye hizmet edeceğiz" dedi.

Ağbaba, beraberinde CHP Malatya Milletvekili Adayı Avukat Memba Kuşçu, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, CHP Arguvan İlçe Başkanı İbrahim Çopur ve partililer ile birlikte Arguvan'a bağlı Morhamam, İsaköy, Karahöyük, Kuyudere, Kocak, Kanakbaşı, Koyuncu, Cayırlı, Ermişli, Armutlu, Bozan ve Çavuş mahallelerini ziyaret etti.

Ermişli Mahallesi'nde konuşan Ağbaba, hiç kimseye ayrımcılık yapmayacaklarını belirterek, "Ermişli Mahallesi'nden oy istemeye gelmedik. Bizlere verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür etmeye geldik. Biz iktidar olursak ayrımcılığı tarihe gömeceğiz. 30 Mart'ta aldığımız belediyelerde bunu uygulamaya başladık. Sadece Malatya'da değil Erzurum'un Çat Belediyesi'nden, Çanakkale'nin Geyikli Belediye'sine kadar ayrımcılığa son veriyoruz. İktidar da bunu öğrensin, görsün. Oy versin vermesin bütün köylere eşit hizmet götürüyoruz" dedi.

"Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde camilerin de bakımını, temizliğini yapıyoruz, cemevlerinin de bakımını, temizliğinin yapıyoruz" diyen Ağbaba, "CHP'li belediyelerimiz kimseyi ayırmadan, herkesin yolunu yapıyor, hizmetlerini eşit olarak götürüyor. Bunu Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak söylüyorum, belediyelerimizde ayrımcılığı tarihe gömdük. Şimdi de Türkiye'nin her yerinde ayrımcılığı tarihe gömeceğiz. Oy versin vermesin bütün Türkiye'ye hizmet edeceğiz. Umarım bunu birileri görür ve öğrenir. Malatya Büyükşehir Belediyesi, ayrım yapılmadan hizmetin yapıldığını Arguvan ve Hekimhan belediyelerimizden öğrenir. Önemli olan oy verenlere değil önemli olan herkese hizmet edebilmektir" şeklinde konuştu.

AKP'li bakanların, AKP'li milletvekillerinin kendi yakınlarını, kendi yandaşlarını işe aldıklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, geçici işçilerin alımında bile ayrımcılık yapıldığını kaydetti. Ağbaba, "AKP'li ilçe başkanının imzası olmadan ilçelerde 6 aylık geçici işçi çalıştırmaya dahi izin vermiyorlar. AKP valilere karıştı, müdürlere, kaymakamlara karıştılar, okul müdürlerine karıştılar, kendilerinden olmayan bir tek okul müdürü bırakmadılar. Şimdi ise geçici olarak 6 ay çalışan vatandaşlara ayrımcılık yapıyorlar. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında bu ayrımcılığı bitireceğiz, tarihin çöp sepetine gömeceğiz. İşe birileri alınacaksa en yoksulu alınacak, iş yapacaksak en yoksul köyden başlayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri herkesin milletvekili olacak. Bu sözleri oy alamadığımız bir köyden değil tüm oyları aldığımız bir köyden söylüyorum. Asla oy versin ya da vermesin ayrımcılık yapmayacağız" ifadelerini kullandı.

Mahallelerde bulunan kullanılmayan okulları vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirten Ağbaba, "Kullanılmayan okulları Arguvan Belediyesi almaya çalışıyor. Almak istediğimiz okulları Arguvan Belediyesi kendisi kullanacak değil Ermişli Mahallesi ne istiyorsa onu yapacağız. Cemevi, kültürevi ne istiyorsanız onu yapacağız. Bu konuyla ilgili olarak biz üzerimize düşen görevi yaparız. Arguvan Belediye Başkanımızı siz seçtiniz ve eşit olarak herkese hizmet edecek" şeklinde konuştu.

CHP Milletvekili Adayı Memba Kuşçu ise, "Yaklaşık bir yıldır göreve gelen Arguvan Belediye Başkanımız ve Belediye Meclis üyelerimiz Arguvan için hizmetlerini bir yıldır sunuyorlar ve sunmaya da devam edecekler. Vatandaşlarımızın belediye ile ilgili olarak yaptıkları olumlu eleştirilerde bizleri mutlu ediyor. Bizlerde yaşanacak bir Malatya için sizlere katkı sunmaya, gönül vermeye talibiz" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağbaba: 'Ayrımcılığı Tarihe Gömdük' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement