CHP'li Ağbaba, Çözüm Sürecinde Meclis'in Devreye Sokulmasını İstedi - Son Dakika
Politika

CHP'li Ağbaba, Çözüm Sürecinde Meclis'in Devreye Sokulmasını İstedi

CHP\'li Ağbaba, Çözüm Sürecinde Meclis\'in Devreye Sokulmasını İstedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) çözüm sürecinde etkili olması gerektiğini söyledi.

23.08.2014 11:55  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) çözüm sürecinde etkili olması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu Mahallesi'ni ziyaret eden Ağbaba, mahalle muhtarı İsmail Kurtoğlu ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Ziyaretinde gündeme ilişkin konularla ilgili değerlendirme yapan Ağbaba, "Diyarbakır Lice'deki 'malum heykelin' bir günde dikilmediğini herkes biliyor. Bu da bir algı operasyonudur. Bu heykel, yaklaşık 7-8 ay önce dikilmiş ve bu süreçte AK Parti göz yummuş, şimdi de bunu kaldırdı. Kaldırırken de, bir yurttaşımız hayatını kaybetti. Bunun üzücü bir durum olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Ağbaba, çözüm sürecinde TBMM'nin devrede olması gerektiğini belirterek, "Çözüm süreci ile ilgili kamuoyunun bildiği net bir şey yok. Abdullah Öcalan ile Recep Tayyip Erdoğan karşılıklı görüşüyorlar. Bizde sadece bunu izliyoruz. Anlaşılıyor ki önümüzdeki günlerde Kandil'le de görüşme yapılacak. Biz, tırnak içerisinde çözüm sürecinin kalıcı olmasını, bir daha kan akmamasını istiyoruz. Bu konuda da TBMM'nin mutlaka devrede olması gerekir. TBMM, mutlaka çözüm sürecinde etkili olmalıdır" şeklinde konuştu.

Malatya'nın olumsuz bir süreçten geçtiğini ifade eden Ağbaba, "Türkiye ve Malatya'da son dönemde insanlar yoksulluktan son derece etkilendi. Vatandaşlar, çocuklarını okula gönderemeyecek duruma geldi. Malatya'da özellikle kayısının tutmaması ve tarım ürünlerinin para etmemesi maalesef kentimizi olumsuz yönde etkiledi. Malatya'da maalesef yeni yatırımlarda yok. Bu nedenle de büyük bir işsizlik var" diye konuştu.

Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı İsmail Kurtoğlu ise, ziyaretinden dolayı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'ya teşekkür ederek, "Sayın Genel Başkan Yardımcımız her zaman yanımızda oldu. Bizlerle yakından ilgileniyor" dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Ağbaba, Çözüm Sürecinde Meclis'in Devreye Sokulmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement