Ağbal: 'Esnafımızın Rahat Etmesi Noktasında İnisiyatif Aldık' - Son Dakika
Güncel

Ağbal: 'Esnafımızın Rahat Etmesi Noktasında İnisiyatif Aldık'

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin, "Cumayı cumartesiye bağlayan gece darbe girişimi yapıldı.

20.09.2016 21:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin, "Cumayı cumartesiye bağlayan gece darbe girişimi yapıldı. Maliye Bakanlığı olarak salı günü yeniden yapılandırma kanunu ile ilgili teklifi Meclis'e verdik. Aslında o kanunla ilgili çalışmaları bir süredir yürütüyorduk. Bu çerçevede bu meselenin bir an önce Meclisimizden geçmesi, böylelikle esnafımızın rahat etmesi noktasında inisiyatif aldık." dedi.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini (ÇESOB) ziyaret eden Bakan Ağbal, Birlik Başkanı Yalçın Kılıç'tan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Türk milletinin feraseti, dirayeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde atlatıldığına işaret eden Ağbal, "Burada yine esnafımız Türkiye'nin dört bir tarafında sokaklara ilk çıkanlar oldu. Meydanları dolduran yine esnafımızdı. Cumhurbaşkanımız da esnafın toplumun temel direği olduğunu her zaman vurgular. Hem kendiniz iş ve AŞ üretiyorsunuz hem de başkalarına iş ve AŞ veriyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişiminden birkaç gün sonra yeniden yapılandırma kanun teklifinin TBMM'ye verildiğine dikkati çeken Ağbal, "Cumayı cumartesiye bağlayan gece darbe girişimi yapıldı. Maliye Bakanlığı olarak salı günü yeniden yapılandırma kanunu ile ilgili teklifi Meclis'e verdik. Aslında o kanunla ilgili çalışmaları bir süredir yürütüyorduk. Bu çerçevede bu meselenin bir an önce Meclisimizden geçmesi, böylelikle esnafımızın rahat etmesi noktasında bir inisiyatif aldık." diye konuştu.

Esnafın rahat etmesini istediklerini vurgulayan Ağbal, vergi ve SGK borcu olan esnafın karınca kararınca zamanında ödeme imkanına kavuşmasını, ayrıca geçmişe dönük sıkıntılarından kurtulmalarını istediklerini kaydetti.

Esnafa yeniden yapılandırma kanunundan yararlanmaları çağrısında bulunan Ağbal, "Esnafımıza her zaman söylüyorum, tekrar söyleyeceğim. Yeniden yapılandırma kanunundan peşin yararlanın. Peşin ödemeyi ben teşvik ediyorum. Peşin ödeme halinde neredeyse anaparaya yakın bir para ödeyerek bütün borçtan kurtuluyorsunuz. Taksite yaymak meseleyi çözmüyor ama peşin öderseniz bir defada ödeyip kendi işinize bakabiliyorsunuz. Bu anlamda kanunun uygulaması devam ediyor. Bu konuda da uygulamayla ilgili sizlerden gelen görüşler olacaktır, onları tekrar değerlendiririz, ne yapmamız gerekiyorsa onları da yaparız." ifadelerini kullandı.

- "Eğer idamı getirirseniz bütün urganları biz üreteceğiz"

ÇESOB Başkanı Kılıç da vergi borçlarının yapılandırmasıyla ilgili çalışmalar için Bakan Ağbal'a teşekkür etti. Esnafın toplumun temelini oluşturduğunu dile getiren Kılıç, "Ancak bayram dolayısıyla esnafımız biraz sıkıntı çekti. Bu süreci biraz daha uzatırsanız memnun oluruz." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin Türkiye'nin birlik ve beraberliğini güçlendirdiğini belirten Kılıç, "Burada size şeref sözü veriyoruz, eğer idamı getirirseniz bütün urganları biz üreteceğiz." diye konuştu.

Kılıç, ziyarette 1998 yılında Çorum'da nişanlanan Bakan Ağbal'a nişanlısı ile çekilen fotoğrafı hediye etti.

Ağbal: \'Esnafımızın Rahat Etmesi Noktasında İnisiyatif Aldık\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağbal: 'Esnafımızın Rahat Etmesi Noktasında İnisiyatif Aldık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement