Agc, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika
Yerel

Agc, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı Kutladı

Agc, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı\'nı Kutladı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Semra Şener, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutladı.

21.10.2016 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Yönetim Kurulu Başkanı Semra Şener, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı kutladı.

AGC Başkanı Şener, yaptığı açıklamada; 21 Ekim 1860 tarihinde Tercüman-ı Ahval Gazetesi'nin Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olarak çıkarıldığını belirterek, 21 Ekimin 'Gazeteciler Basın Bayramı' olarak kutlandığını kaydetti. Şener: "Osmanlı İmparatorluğu Devleti'nin ilk yayın organı 1 Kasım1783'de 'Takvim-i Vekayi' yayına başladı. Daha sonra adı 'Ceride-i Resmiye' ve daha sonra da 'Resmi Gazete' oldu. 21 Ekim 1860'da ise Tercüman-ı Ahval gazetesi yayın hayatına girdi. Agah Efendi'nin, İbrahim Şinasi'nin yardımıyla çıkardığı bu sahibi Türk olan ilk özel fikir gazetesinin çıkış günü Türk Basınınca da benimsenmiş olup Gazeteciler Bayramı olarak kutlanmaya başlandı" dedi.

"Bugün toplumun, aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasimizin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde, yazılı ve görsel medya çalışanlarına önemli görevler düşmektedir" diyen Şener, sözlerini şöyle tamamladı: "Gazetecilik mesleği, 24 saat boyunca süren zor bir meslektir. Fedakarlık isteyen bir meslektir. Toplumu haberdar etmek ve üstelik bunu yaparken tarafsız, yorumsuz bir şekilde gerçekleştirmek özveri gerektirir. İlkeli ve dürüst olmak gazetecinin düsturudur. Demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan basın, özgürce haberlerini yapabilmelidir. Halkın haber alma hakkı kutsaldır. Bunu sağlayacak ise basındır. Onun için basın, özgür olmalıdır. Ülke olarak gelişmiş bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye sahip olmak istiyorsak, o zaman özgür ve güçlü bir basına ihtiyacımız var demektir. Yaygın ve yerel basın bugün sorunlarla karşılaşmaktadır. Özellikle yerel basın üzerindeki sorunlar uzun yıllardır bir türlü çözülememektedir. Yerel basın kan kaybetmektedir. Devletimizi yönetenlerin bir an önce yerel basını rahatlatacak çözümleri hayata geçirmesi gerekmektedir. Bizlerin de çözüm üretmesi gerekmektedir. Bu bağlamda 2 6 Ekim'de başlayacak olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu 52. Başkanlar Konseyi'nin Aydın'da yapılacak olması Aydın basını için büyük önem arz etmektedir. Program çerçevesinde Türkiye'nin tüm illerinden gelecek Cemiyet Başkanlarıyla 28 Ekim'de gerçekleştirilecek olan TGF Başkanlar Konseyi Toplantısında Anadolu Basınının sorunlarını tartışma imkanı bulacağız. Tüm meslektaşlarımızı, AGC'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan bu etkinliğe sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu duygularla tüm meslektaşlarımın, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı kutlayarak, meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Agc, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı'nı Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement