Agd'den Kocaeli'de "Fetih Şöleni" - Son Dakika
Politika

Agd'den Kocaeli'de "Fetih Şöleni"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Geleceği, ihtiraslı olanlar değil davası olanlar inşa eder. Davasına bağlı, imanlı ve ihlaslı nice gençler sayesinde, aşılmaz denilen surlar aşılmış, yıkılmaz denilen kaleler bir bir fethedilmiştir.

29.05.2016 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Geleceği, ihtiraslı olanlar değil davası olanlar inşa eder. Davasına bağlı, imanlı ve ihlaslı nice gençler sayesinde, aşılmaz denilen surlar aşılmış, yıkılmaz denilen kaleler bir bir fethedilmiştir." dedi.

Anadolu Gençlik Derneğince (AGD), İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla Kocaeli İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda "Fetih Şöleni" düzenlendi.

Türkiye'nin 81 ilinden binlerce kişinin katıldığı şölen, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Spor gösterilerinin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Daha sonra, Kamalak, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve beraberindeki heyet, üstü açık araçla katılımcıları selamladı.

Kamalak, yaptığı konuşmada, Fatih Sultan Mehmet'in dünyanın en güçlü devleti Bizans'ı tarihten silip, İstanbul'u fethederek yeni bir çağ açtığını söyledi.

AGD üyelerinin, gücü değil Hakk'ı üstün tutan bir anlayışın teminatı olduğunu belirten Kamalak, "Geleceği, ihtiraslı olanlar değil davası olanlar inşa eder. Davasına bağlı, imanlı ve ihlaslı nice gençler sayesinde, aşılmaz denilen surlar aşılmış, yıkılmaz denilen kaleler bir bir fethedilmiştir. Çünkü bir davanın gücü, kuru kalabalıkların çokluğundan değil, ilahi iradeye uygunluğuyla ölçülebilir." diye konuştu.

Gençleri, Ulubatlı Hasan'a benzeten Kamalak, şöyle devam etti:

"200 bin kişilik Bizans ordusu bize doğru yaklaşıyor denildiğinde, 20 bin askerine bakıp 'Biz de onlara doğru yaklaşıyoruz' diyen Sultan Alparslanlar sizlersiniz. Cebelitarık'ta gemileri yakıp, 'Önünüzde deniz gibi bir düşman, arkanızda düşman gibi bir deniz, ya döner boğulursunuz ya da ileri atılır ya gazi ya şehit olursunuz' diyen bugünün Tarık bin Ziyadları sizlersiniz. Sizler bugünün Fatihleri, bugünün Abdülhamid Hanları, bugünün Necmettin Erbakanlarısınız."

Gençlerin, bugün yeniden büyük Türkiye ile yeni bir adil dünyanın umudu ve öncüsü olduğunu kaydeden Kamalak, "Tarih boyunca adaletin, özgürlüğün, hoşgörünün temsilcisi olmuş bir medeniyetin varislerisiniz. Sizler bu toprakların hem geçmişini hem de geleceğini temsil ediyorsunuz. Nasıl ki İstanbul'un fethi bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına vesile olduysa, nasıl ki bu fetih 600 yıl boyunca dünyaya adalet, barış ve huzur getirdiyse, sizlerin çalışmaları da mutlu, müreffeh ve barış dolu bir geleceğin, adil bir dünyanın muştusu olacaktır." dedi.

Turhan ise Ayasofya'da namaz eyleminin, herhangi bir sosyal etkinlik olmadığını belirterek, "Ayasofya mücadelemiz, Sultan Ahmet ve Firuz Ağa camilerini doldurmak veya dolduramamak meselesi de değildir. Ayasofya mücadelemiz bir duruş meselesidir, bir cihat mücadelesidir. Ayasofya cami olana kadar, minarelerinden 'Allah-u ekber' nidaları okunana kadar mücadelemize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tribündekiler, sık sık "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" sloganları attı.

Konuşmaların ardından temsili Fatih Sultan Mehmet, ordusuna namaz kıldırdı, İstanbul'un fethi canlandırıldı. Kadırgalar, mehter eşliğinde geçiş töreni yaptı. Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın fetih konuşması ve yemini, sinevizyon gösterimiyle katılımcılara izletildi.

Tören, mehter takımının fetih marşı ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Agd'den Kocaeli'de 'Fetih Şöleni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti
    14:29 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Anıtkabir'i ziyaret etti

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Belediye Başkanları Çalıştayı'na katılmak üzere gittiği Ankara'da Anıtkabir'i ziyaret etti. Başkan Çerçioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ata'mızı ziyaret ettiklerini ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir
    14:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Zafer değil, görevdir

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu sonucun bir zafer değil, görev olduğunu belirtti. Özel, CHP'nin kazandığı belediyeleri hatırlatarak, Türkiye ittifakının belediye başkanlarına selam gönderdi. Ayrıca, kadın ve genç belediye başkanlarının artışına dikkat çeken Özel, bundan sonra ölçme değerlendirmeyi siyasetin odak noktasında tutacaklarını ve doğru yapanı örnek göstereceklerini söyledi.

  • İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi
    14:17 İranlı Siyasetçiler ve İş İnsanları İsrail-İran Krizini Değerlendirdi

    İranlı siyasetçiler ve bölgeye iş yapmaya giden iş insanları, İsrail-İran krizini ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. İran İş Bakanlığı çalışanı Şerif Nekizade, İran'ın ambargoya tahammül ettiğini ve İsrail'e karşı güçlü olduklarını belirtti. İran'da yaşayan iş insanları da İsrail ile mücadelede birlikte hareket edeceklerini ve hiçbir korkularının olmadığını ifade etti.

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi
    14:16 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yönetim kademesini güçlendirdi

    Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2. döneminde bazı müdürlüklere yeni atamalar yaptı. Fen İşleri Müdürlüğü'ne Osman Aslan, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü'ne Ali Keşçioğlu, Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne Selami Cebeci getirildi.

  • Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı
    14:14 Bakan Özhaseki, Belediye Başkanlarına Kentsel Dönüşüm Çağrısı Yaptı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, belediye başkanlarına kentsel dönüşüm yapmaları çağrısında bulundu. Özhaseki, depreme dayanıksız bölgelerde hazırlıklar yapmaları için belediye başkanlarını desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Özhaseki, deprem gerçeğiyle hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Bursa Osmangazi Meydanı'nda Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı
    14:08 Bursa Osmangazi Meydanı'nda Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı

    Adalet Bakanı Yardımcısı Razaman Can'ın katılımıyla Bursa Osmangazi Meydanı'nda gerçekleştirilen Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı. Fuarda, İşyurtları Kurumu tarafından üretilen gıda, tekstil ve hediyelik eşyalar satışa sunuldu. Adalet Bakanı Yardımcısı Ramazan Can, yaptığı konuşmada tutukluların topluma kazandırılması gerektiğini vurguladı.

  • Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    14:08 Bakan Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerini iletti. Bakan Özhaseki, Kayseri için iyi şeyler söyleyeceklerini ve iyi hayaller kuracaklarını belirtti.


Advertisement