Agd Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Agd Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip Açıklaması

Agd Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip Açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, "Yeni başlayan bu eğitim öğretim yılımızın bir milletin asıl gücü olan imanlı inançlı üretken dirayetli evlatlar yetişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

01.10.2015 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, "Yeni başlayan bu eğitim öğretim yılımızın bir milletin asıl gücü olan imanlı inançlı üretken dirayetli evlatlar yetişmesine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, "Geçtiğimiz pazartesi günü başlayan 2015-2016 eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Anadolu Gençlik Derneği olarak kaliteli bir eğitim öğretim sisteminin, düşünen,üreten, çalışan, feraseti açık inançlı, ahlaklı ve dinamik bir gençlik yetiştirme konusunda birinci derecede öneme haiz bir konu olduğunun idrakı içindeyiz. Bu vasıflara sahip bir gençlik yetiştirmeyi başarabilen toplumlar maddi ve manevi kalkınma konusunda geleceğe daha ümitle bakabilmekte ve emin adımlar atabilmektedir" ifadesinde bulundu.

Vacit Kip, "Ancak bu yeni eğitim ve öğretim dönemi, bazı okullarda tabletlerin dağıtılması, ders kitaplarının ücretsiz verilmesi, yeni ve modern dersliklerin oluşturulması v.s gibi bir takım güzelliklerin yanı sıra yıllardan beri biriken sorunla birlikte başlamıştır. Bu sorunların en başında eğitim sistemimizin adı gibi bir türlü millileştirilememesi gelmektedir. Maalesef günümüz gençliği maddiyatı hep ön planda tutan kendi milli ve manevi değerlerinden yoksun, batı değerlerini her şeyden üstün tutan bir zihniyete sahip olarak yetiştirilmektedir. Bu şekilde materyalist ve menfaat odaklı düşünen bir gençlikten Topluma dinine inancına ve ülkesine olumlu katkılar yapmasını beklemek abesle iştigaldir. Her türlü modern bilimlerin aktarılması gereken okullarımızın önce ahlak ve maneviyat düsturunu ön plana koyan ilim irfan yuvaları olması derneğimizin en temel amaçlarından birisidir.

Bununla birlikte diğer bir takım sorunlar hem öğrencilerimizi hem öğretmenlerimizi hemde evlatlarını büyük umutlarla okullara gönderen velilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Öncelikle sistemde yapılan sürekli değişiklikler ve belirsizliklerle sistemin yapboz tahtasına dönüştürülmesi özellikle velilerimizin kafasını önemli ölçüde karıştırmaktadır, bunun yanı sıra öğretmen açıkları, atanamayan öğretmenler, yetersiz kalabalık derslikler gibi temel sorunlar hala çözülmeyi beklemektedir" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Agd Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement