Agd Üyeleri Ayasofya Meydanı'nda Teheccüd Namazı Kıldı - Son Dakika
Güncel

Agd Üyeleri Ayasofya Meydanı'nda Teheccüd Namazı Kıldı

Agd Üyeleri Ayasofya Meydanı\'nda Teheccüd Namazı Kıldı

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - İSTANBUL/DHAAyasofya Meydanı'nda toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri ve etkinliğe destek veren bazı STK üyeleri, Arakan, Halep ve Gazze'de bulunan müslümanlar için teheccüd namazı kılıp dua etti.

03.12.2016 08:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - İSTANBUL/DHA

Ayasofya Meydanı'nda toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri ve etkinliğe destek veren bazı STK üyeleri, Arakan, Halep ve Gazze'de bulunan müslümanlar için teheccüd namazı kılıp dua etti.

AGD üyeleri, sabah saatlerinde Ayasofya Meydanı'nda buluştu. "Unutma onlar da üşüyor" sloganıyla yapılan çağrı üzerine çok sayıda kişi de saat 05.30'da buraya geldi. Sabah namazı öncesi, teheccüd namazı kılan kalabalık tüm dünyada zulüm gören müslümanlar için dua etti. Zaman zaman çeşitli sloganlar atılırken çevik kuvvet polisinin de Ayasofya Meydan'ında önlem aldığı görüldü.

"BİZ ANCAK DUA EDEBİLİR, İÇİMİZDE SIZIYI HİSSEDEBİLİRİZ"

Basın açıklaması yapan AGD İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, "Malumunuz 2011 Mart'ından itibaren Suriye'de bir iç savaş başlatıldı. Altıncı yıla gelmiş bulunuyoruz. Bu süre içersinde Suriye'de yüzbinlerce insan katledilmiş, milyonlarca aile ve yuva dağıtılmış insanlar perişan edilmiştir. Bununla birlikte bütün bu bölgedeki islam şehirleri tarumar edilmiştir. Hastaneler, okullar evler, binalar, camiler, medreseler bütün islamın göstergesi olan müesseseler yerle bir edilmiştir. Sadece Suriye'de değil, Arakan'da da aynı şekilde binlerce müslüman kardeşimiz canlı canlı yakılmıştır. Irak'ta milyonlarca insan katledilmiştir. Libya'da da aynı şekilde 2001'deki ikiz kulelerin vurulmasını bahane eden Amerika, bu bölgelere Afganistan'la başlayarak bütün müslüman ülkeleri adete işgal etmiştir. Kardeşlerim elbetteki biz halkız. Bizim elimizde yetki yok. Biz ancak dua edebilir, içimizde sızıyı hissedebiliriz. Bu gece vaktinde, teheccüd vaktinde burada bu kışta toplanarak Allah'a secde edip, dua edip bu kardeşlerimizin kurtulmasını istemek gibi bir duruş ortaya koyabiliriz. Ancak buna gücümüz yeter. Şunu bilmeniz lazım ki kardeşlerim, islam birliğini kurmadan ve onun çekirdiği olan D-8 işletilmeden islam ülkelerindeki hiç bir zulum ortadan kalkmayacaktır" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Çevik kuvvetten görüntü

Toplanan grup üyeleri

Grup adına basın açıklaması yapan Ali Uğur Bulut

Grubun teheccüd namazı kılması

Grubun dua etmesi

Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Agd Üyeleri Ayasofya Meydanı'nda Teheccüd Namazı Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Ziyarette masa tenisi oynayan Çömen, öğrencilere hediyeler verdi. Kaymakam Çömen ayrıca, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilen belediye başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı
    17:35 İki inatçı sürücü Bahçelievler yan yol girişindeki bariyerlere böyle sıkıştı

    Bahçelievler'de E5'ten yan yola geçmek isteyen iki inatçı sürücü, birbirlerini beklemeyince araçlar bariyerlere sıkıştı. Olay saat 14.00 sıralarında Bahçelievler yan yol girişinde meydana geldi. Seyir halindeki iki inatçı sürücü, E5'ten aynı anda yan yola girmek istedi. Sabırsız sürücüler, birbirlerini beklemeyince iki araç, bariyerlere sıkıştı. Sürücülerin kendi imkanlarıyla sıkıştıkları yerden çıktığı araçlarda hasar meydana geldiği öğrenildi.

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    17:34 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da bir apartmanda meydana gelen olayda, Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak ağır yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak aranan Meltem Z'nin eşi Serkan Z. polis tarafından yakalandı ve tutuklandı. Turgut D. ve Meltem Z'nin cenazeleri ikindi namazının ardından defnedildi.

  • Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı
    17:33 Safranbolu'da kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, sanayi tipi sigara sarma makinesi, 170 paket bandrollü tütün, 5 kilogram kıyılmış tütün, 50 bin dal bandrollü boş makaron ve 8 bin dal içi doldurulmuş makaron ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.T, hakkında adli işlem başlatıldı.


Advertisement