Ağır Yük"Ün Yolculuğu Belgesel Oluyor - Son Dakika
Güncel

Ağır Yük"Ün Yolculuğu Belgesel Oluyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yükün taşınmasından görüntüler Belgeselin yönetmeni ile röportaj Projenin mühendisi ile röportaj KIRKLARELİ - Hamitabat Enerji Santrali'ne kurulacak ek tesis için Almanya Hamburg'dan Marmara Ereğlisi Limanı'na getirilen 481 tonluk doğalgaz tribünü ve 450 tonluk jenaratörün karayolunda taşınma hikayesi belgesel filme konu oldu.

15.04.2016 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yükün taşınmasından görüntüler

Belgeselin yönetmeni ile röportaj

Projenin mühendisi ile röportaj KIRKLARELİ - Hamitabat Enerji Santrali'ne kurulacak ek tesis için Almanya Hamburg'dan Marmara Ereğlisi Limanı'na getirilen 481 tonluk doğalgaz tribünü ve 450 tonluk jenaratörün karayolunda taşınma hikayesi belgesel filme konu oldu.

Çorlu, Çerkezköy, Saray, Vize, Pınarhisar ve Lüleburgaz güzergahında oluşturulan özel rota ile yaklaşık 1 aylık bir sürede taşınan yük için gerçekleştirilen etüt çalışması 6 ay öncesine dayanıyor.

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Proje Mühendisi Turgay Özgün, "Köprülerin üzerinden geçerken mevcut köprüye yük basmadan geçmek için panel köprü denilen çelik aksamlı köprü yapılıyor. Gerekli noktalarda komple bypass yolu yaparak ve akan suyun üzerinden boruları döşeyerek geçiş yapılıyor. Bazı yerlerde elektrik ve iletişim hatları kesilip yeniden açılıyor" dedi.

Belgeselin yapımcı ve yönetmeni Coşkun Saylağ da, "Bu belgeselde sadece yükün taşınmasını değil, insan hikayelerini de tüm çıplaklığı ile ekrana getireceğiz. 6 derece hava sıcaklığı ile başlanan çekimleri 24 derecede bitirirken yaşanan tüm zorluklar da belgesele yansıyacak. Hava araçları, sabit kameralar, özel tele objektifler gibi farklı açı ve teknik ekipman kullanıldı" diye konuştu.

Ağır Yük"Ün Yolculuğu Belgesel Oluyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağır Yük'Ün Yolculuğu Belgesel Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement