Agit Daimi Konseyi, Ukrayna'yı Görüştü - Son Dakika
Güncel

Agit Daimi Konseyi, Ukrayna'yı Görüştü

AGİT, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeleri ele aldı.

28.08.2014 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konseyi, özel toplantısında Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeleri görüştü.

AGİT, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde ordu ile ayrılıkçılar arasında devam eden çatışmalarda 11 sivilin yaşamını yitirmesi üzerine başkent Viyana'da özel toplantı düzenledi.

Basına kapalı toplantıda Ukrayna, ABD ve AB üyesi ülkelerin, "Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçılara silah ve askeri yardım gönderdiğini" ileri sürdüğü belirtildi.

Toplantı sonrası basına açıklama yapan Ukrayna'nın AGİT Büyükelçisi Ihor Prokopchuk, "Rus askerlerinin ülkenin doğusundaki şiddet olaylarında aktif rol aldığını, bunun doğrudan işgal anlamına geldiğini" ileri sürdü. Çatışmalardan dolayı Rusya'yı suçlayan ve AGİT'i olağanüstü toplantıya çağıran Prokopchuk, "Biz Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki bölgelerde askeri işgalini kaydettik. Durum çok daha kötüye doğru gidiyor. Son gelişmeleri Rusya'nın açık bir tecavüzü olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Prokopchuk, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Cumhurbaşkanlığı yemin törenine katılmak üzere gitmeyi planladığı Türkiye ziyaretini, Ukrayna'nın doğusundaki işgal nedeniyle iptal ettiğini söyledi.

Rusya'nın AGİT Büyükelçisi Andrey Kelin, Rus azınlıklara "sadece insani yardım yaptıklarını" belirterek, iddiaları reddetti. "Çatışmaların, Ukrayna hükümetinin izlediği yanlış politikalar nedeniyle ortaya çıktığını" savunan Kelin, "Ukrayna'nın doğusunda tek bir Rus askeri yoktur" dedi. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agit Daimi Konseyi, Ukrayna'yı Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı
    17:58 Aydın'da sınıf arkadaşları tarafından darp edilen öğrenci hastaneye kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bir ortaokul öğrencisi, sınıf arkadaşları tarafından darp edildi. Başına aldığı darbe sonucu yaralanan çocuk, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ailesi, çocuklarını darp eden 2 çocuktan şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı
    17:54 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Tapkıran Mahallesi'nde 172 seçmenin bulunduğu muhtarlık seçimlerinde Fatma Alagöz, tek kadın muhtar olarak seçildi. Alagöz, mazbatasını alarak görevine başladı ve 5 yıllık süre boyunca mahallesine hizmet etmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Alagöz, kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak istediğini söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı
    17:54 Kırklareli Vize'de Uyuşturucu Operasyonu: 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Kırklareli'nin Vize ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen zanlıların adreslerine operasyon düzenledi. Şüphelilere ait adreslerde yapılan aramada 58 gram sentetik uyuşturucu ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin 400 lira ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan şüpheliler B.T, S.T, B.K, Ç.M, O.R.Ç, B.M. ve A.O.A'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'
    17:53 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi. Destici, Cumhur İttifakı hassasiyetiyle aday göstermedikleri bölgelerde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısının kazanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Destici, demokrasi içinde bu tür hadiselere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement