Agit Pa Heyeti Şanlıurfa'da - Son Dakika
Güncel

Agit Pa Heyeti Şanlıurfa'da

Heyet, kentte Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışma yapan sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

21.01.2015 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) heyeti, kentte Suriyeli sığınmacılarla ilgili çalışma yürüten sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yaptı.

AGİT PA Başkanı IIkka Kanevra ve beraberindeki üyeler, kentteki temasları kapsamında bir otelde gerçekleştirilen programda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüştü.

Kanevra, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin birçok sığınmacıya kapılarını açarak onlara güzel ev sahipliği yaptığını söyledi.

Söz konusu çalışmaları takdirle karşıladıklarını anlatan Kanevra,"Sığınmacı konusu çok önemli bir olay, Türkiye'nin bu sorunun üstünden gelme noktasında göstermiş olduğu büyük çabaya da şahitlik ediyoruz. Önümüzdeki şubat ayında Viyana'daki toplantıda bu konunun gündeme getirileceğini söylemek istiyorum, bu konu ciddi şekilde gündeme gelecektir" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç  de Suriye'de uzun süredir bir iç savaşın yaşandığını ve buradan kaçan insanların çareyi Türkiye'ye sığınmakta bulduğunu ifade etti.

Suriyeli sığınmacılara hem devletin hem de vatandaşların sahip çıktığını aktaran Güvenç, bu birlikteliğin misafirlerin yaralarını sardığını kaydetti.

Güvenç, özellikle bazı çevrelerin Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini öne sürdüğünü belirterek, "Bu yapılan propagandanın tamamı asılsızdır, yalandır. Şunun altını çizerek ifade ediyorum, IŞİD bölgeye geldiği andan itibaren daha önce sınır ticaretine ve insani yardıma izin verdiğimiz Akçakale'nin karşısındaki Tel Abyad'a insani yardımlar bile durdurulmuştur" diye konuştu.

Güvenç, Türkiye'nin IŞİD tehdidi nedeniyle evlerini terk eden Suriyeli Kürtlere de kapılarını açtığını anımsatarak Şanlıurfa'da yaklaşık 500 bin sığınmacının barındığını sözlerine ekledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AGİT PA Türk Grubu Başkanı Emin Önen ise teşkilatın Şanlıurfa'ya gelişinin önemli olduğunu belirterek, heyete teşekkür etti.

Toplantı soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Agit Pa Heyeti Şanlıurfa'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement