Ağız ve Diş Sağlığı Haftası - Son Dakika
Güncel

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Ağız ve Diş Sağlığı Haftası

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, diş hekimlerinin bilim, emek ve sanattan oluşan çok zor bir mesleği icra ettiklerini belirtti.

23.11.2016 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, diş hekimlerinin bilim, emek ve sanattan oluşan çok zor bir mesleği icra ettiklerini belirtti.

Uzun, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sindirimin ilk organı olan ve rahatsızlığı durumunda tüm vücudun sağlığını etkileyen böyle hassas bir sistemin önemini anlatmak ve vatandaşları bilinçlendirmek için 22 Kasım'ı içine alan haftanın, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlandığı bildirdi.

Dişlerin estetik görüntü için en önemli organlarından biri olduğuna dikkati çeken Uzun, şunları kaydetti:

"Ağız ve dişlerimiz sindirimin ilk organı. Rahatsızlığı durumunda tüm vücudun sağlığını etkiler. Böyle hassas bir sistemin önemini anlatmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için kutlanmaktadır. Çünkü burada oluşan bir problem kalp ve dolaşım sisteminde, solunum sisteminde, mide ve bağırsaklar gibi sindirim sistemimizde birtakım rahatsızlıklara yol açmakta hatta kemik erimesi, gebelerde düşük riski gibi birçok istenmeyen durumlara neden olabilmektedir. İl Sağlık Müdürlüğü olarak okullarda ve kamu kuruluşlarında eğitici programlar yaparak, halka açık yerlerde stantlar kurarak, diş taramaları yaparak, yazılı broşür ve afişler basıp dağıtmak ve ağız diş sağlığı hizmeti veren sağlık kuruluşlarını denetleyerek daha iyi hizmet vermelerini sağlamak suretiyle bu konuya gereken hassasiyeti vermekteyiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağız ve Diş Sağlığı Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement