Ağlatan Maden Gezisi - Son Dakika
Güncel

Ağlatan Maden Gezisi

Ağlatan Maden Gezisi

Zonguldak TTK Kozlu Müessesi’ne Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunları tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

18.05.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak TTK Kozlu Müessesi'ne Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunları tarafından bir ziyaret gerçekleştirildi.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Mezunları tarafından çeşitli illere düzenlenen geziler kapsamında Zonguldak'a gelen kafile TTK Kozlu Müessesi'ni ziyaret etti. TTK Kozlu Müessesesi yetkilileri tarafından karşılanan 65 kişilik kafile madenin işleyiş biçimi bakımından bilgilendirildi. Yerin yüzlerce metre altında dünyanın en zor işini yapan madencileri yakından gören kafilede bulunan bazı kişiler gözyaşlarını tutamazken, bazıları ise maden bacasının önünde selfie çekildi.

Gerçekleştirilen gezi kapsamında İstanbul'dan Zonguldak'a gelip maden işçilerini yakından gören 23 yaşındaki Selen Erdoğan, daha önce bir çok yer gezdiklerini ancak maden ocağı önünde hissettiklerini hiçbir yerde hissetmediğini ifade etti. Erdoğan yaptığı açıklamada, "İşçileri ilk defa bu kadar yakından gördüm. Gözlerim doldu, şimdiye kadar maden ocaklarında çok üzücü olaylar yaşandı. Şu anda tüylerim diken diken oldu. Burayı gördüğüm için çok memnun oldum. Ben de onlarla birlikte aşağıya inip o havayı tatmak isterdim. Bazı yerlerden izin almamız ve özel kıyafetler giymemiz gerektiği için bunu yapamıyorum. Ancak işçilerle sohbet ederek, hatta kendi çapımda minik bir röportaj yaparak, neler yaşadıklarını öğrenme fırsatı buldum" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağlatan Maden Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement