Ağlatan Yarışma - Son Dakika
Güncel

Ağlatan Yarışma

Ağlatan Yarışma

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle başlattığı Ezanı Güzel Okuma yarışmasının İç Anadolu Bölge yarışmasında okunan ezanı dinleyen vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

22.06.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle başlattığı Ezanı Güzel Okuma yarışmasının İç Anadolu Bölge yarışmasında okunan ezanı dinleyen vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Yarışmaya Konya'dan katılan Himmet Tekeli birinci oldu.

Kayseri'de gerçekleştirilen yarışmaya Kayseri'den Emre Arslan, Kırşehir'den Ömer Yahşi, Yozgat'tan Ali Akkan, Aksaray'dan Kasım Biceğiz, Konya'dan Himmet Tekeli, Niğde'den Hüseyin Göktaş, Nevşehir'den Ramazan Öz, Sivas'tan Mehmet Çoban katıldı.

Yarışma öncesinde konuşan İl Müftü Yardımcısı Galip Koçer, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl olduğu gibi 2014 yılı için camiler ve din görevlileri için yurt çapında yapmış olduğu Ezanı Güzel Okuma yarışmasının bölge birinciliğini yapacağız. Burada 8 tane ilimiz katılacak inşallah. Konya, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri olmak üzere bu illerimizden gelen il birincilerimiz için inşallah yarışmamız olacak. Neticesinde de burada bölge birincisi seçilecek. Bölge birincileri de Allah izin verirse Eskişehir'de birinciliği için yarışacak. Ezanı Güzel Okuma yarışması bizim için, Türkiye için ve camiler için güzel bir yarışmadır. Tabi sadece ses ve soluğa bakmıyoruz. Makam, okuyuş şekline bakacağız. 5 tane jüri üyemiz var ve bunların içinde İlahiyat Fakültesi hocamız var. Diğer arkadaşlarımızla beraber inşallah en güzelini seçmeye çalışacağız" dedi.

Yarışmacıların okuduğu ezandan etkilenen birçok vatandaş gözyaşlarına hakim olamazken, yarışmaya Konya'dan katılan Himmet Tekeli birinci, Kayseri'den katılan Emre Arslan ikinci, Yozgat'tan katılan Ali Akkan ise 3. oldu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement