Agos Gazetesine 'Tehdit': Sanıklar Suçlamaları Reddetti - Son Dakika
Güncel

Agos Gazetesine 'Tehdit': Sanıklar Suçlamaları Reddetti

Agos Gazetesine \'Tehdit\': Sanıklar Suçlamaları Reddetti

Agos Gazetesi önüne çelenk bırakarak, "Bir gece ansızın gelebiliriz" tehdidiyle yargılanan iki sanık suçlamaları reddetti.

10.06.2016 12:34  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Agos Gazetesi önüne, 24 Nisan 2015'te siyah çelenk bırakarak, "Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklinde tehdit ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan, Milliyetçi Türkiye Partisi İstanbul İl Başkanı Bilal Gökçeyurt ile Turan Ocakları Genel Başkanı Ercan Urçar, mahkemede suçlamaları reddetti.

"AÇIKLAMADA TEHDİT YOKTUR"

Turan Ocakları Genel Başkanı Sanık Ercan Urçar yaptığı savunmasında, "Ben müştekiyi tanımıyorum, atılı suçlamayı kabul etmiyorum, basın açıklamasını Bilal bey yapmıştır, yapılan açıklamada tehdit içerici ya da hakaret içerici anlam çıkaracak sözler yoktur" dedi.

"ADI GEÇEN KİŞİLERİ TANIMIYORUZ"

Sanık Bilal Gökçeyurt ise Milliyetçi Türkiye Partisi İstanbul il başkanı olduğunu belirterek, "Demokratik tepkimizi dile getirdik, biz daha önce öldürülen kişiyi tanımıyoruz, ilgimiz yoktur, dosyada adı geçen kişileride tanımıyoruz" dedi.

"KARABAĞ İŞGALİNE DİKKAT ÇEKTİK"

Amaçlarının Karabağ işgaline son verilmesi için devletin dikkatini çekmek ve gazetenin yanlı yayınlarını protesto etmek olduğunu dile getiren Gökçeyurt, bu nedenle gazete binası için basın açıklaması yaptıklarını söyledi.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"

İddianamede atılı olan 'bir gece ansızın agos gazetesinin önündeyiz' şeklindeki paylaşımı basın açıklamasından sonra paylaştıklarını ifade eden Gökçeyurt, siyah çelengi de, devletin tanımadığı soykırıma ilişkin yanlı yayın yaptıkları için Agos gazetesi önüne bıraktıklarını söyledi. Gökçeyurt bu konuda genel başkanlarının dinlenmesini de talep etti.

"HRANT DA BU ŞEKİLDE HEDEF GÖSTERİLDİ"

Çetin, "Hrant da bu şekilde hedef gösterilmişti. 'Bir gece ansızın gelebiliriz' denilmişti. Sonra da Hrant Dink öldürülmüştü. Ermenilere yönelik nefret söylemi ve cümleler vardır, müvekkilim ve gazete çalışanları bu nedenle tedirgin oldular" diye konuştu.

DANZİKYAN'A ZORLA GETİRİLME KARARI

Ara kararını veren mahkeme, davetiyeye rağmen duruşmaya gelmediği gerekçesiyle müşteki Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yedvart Danzikyan'ın zorla getirilmesine karar verdi. Sanıkların MTP Genel Başkanı Ahmet Yılmaz'ın tanık olarak dinlenilmesi talebini reddederek duruşmayı erteledi.

9 AYDAN 4 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavclığı tarafından hazırlanan iddianamede şüpheliler hakkında, "Hakaret ve tehdit" suçlarından ayrı ayrı 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Agos Gazetesine 'Tehdit': Sanıklar Suçlamaları Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • lastikci ercan: hırbolara zırtapozlara bakın ulan siz kimsiniz? yürrüyün anca gidersiniz. 1 1 Yanıtla

Advertisement