Ağrı'da 10 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da 10 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Ağrı'da iki aile arasında 10 yıldır süren kan davası barış yemeğiyle son buldu.

21.10.2016 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da iki aile arasında 10 yıldır süren kan davası barış yemeğiyle son buldu.

Hamur ilçesinin Aşağı Yenigün köyünde 10 yıl önce, Tanko ailesinden iki amca çocuğu arasındaki kavga üzerine başlayan kan davasının sonuçlandırılması için AK Parti Meclis Üyesi Nesim Zengin'in arabulucuğuyla taraflar, kentteki bir restoranda verilen yemekte bir araya geldi.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, bu barışın, aralarında kan davası bulunan diğer insanlara da örnek olması gerektiğini söyledi.

"Sizler iman ve inanç sahibi olduğunuz için aranızdaki bu husumeti elinizin tersiyle itip kardeşçe birbirinize sarıldınız." diyen Işın, şöyle devam etti:

"Allah bu sarılmayı ebedi kılsın inşallah. Tek isteğimiz vatandaşlara herhangi bir zarar gelmemesidir. Biz kardeşiz, çeşitli vesilelerle bir sürü ilişkilerimiz, kan ve akrabalık bağı, kız vermişliğimiz ve almışlığımız vardır. Bazen nefsimize yenildiğimiz zamanlar oluyor ve aramıza husumet giriyor ama bize düşen nefsimize uymak, şeytana uymak değildir. Hissi ve duygusal olan şeyleri bir tarafa atıp akli melekelerimizle kendimize vaziyet tayin edip o yolda hareket etmektir. Sizler de bunu bugün yapmış bulunmaktasınız."

Işın, husumet, kin ve nefretten hiçbir hayırlı meyve çıkmayacağını anlatarak "Sadece zehir çıkar ama sevgiden, muhabbetten, kardeşlikten çok güzel meyveler netice verir. Bunu hepiniz kısa bir sürede yaşayacaksınız. Allah bizi sevgi üzerine yaratmıştır, kin ve nefret üzerine yaratmış değildir. Allah bizi birbirimizi sevelim diye yaratmıştır. Peygamber Efendimiz de bizi yaratan Rabb'imiz de bunu söylüyor." dedi.

Yakın zamanda köye de gideceklerini, problem ve ihtiyaçları da çözmeye çalışacaklarını dile getiren Işın, "Bizim 562 tane köyümüz var. Hepiniz bizim kardeşimizsiniz, biz hepinizi seviyoruz. Biz istiyoruz ki hiçbirinize zarar gelmesin. Çocuklarınızın gidişinden nasıl eminseniz gelişinden de öyle emin olmalısınız, içiniz rahat olmalı." diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Atmaca ise bir Müslüman'ın, diğer kardeşine üç günden fazla dargın olmasının dinde helal görülmediğini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Böyle güzel vesileyle bir araya gelmek çok güzel. Allah aramızdaki her türlü belayı, kırgınlığı, dargınlığı ve husumeti sona erdirecek bu tür adımları atmayı herkese nasip eylesin. Din kardeşliği her şeyin üzerinde olan bir şeydir. İnsanın olduğu her yerde problem ve sıkıntı olur. Fakat asıl olan şey husumeti devam ettirmemektir."

Kan davalı iki ailenin barıştığı yemeğe, Vali Yardımcıları Mehmet Soğukpınar, Ejder Demir ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Latif Birgül ve aile fertleri katıldı. Yemek, dua edilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'da 10 Yıllık Kan Davası Barışla Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement