Ağrı'da 2015 Yılının Son Koordinasyon Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da 2015 Yılının Son Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Ağrı\'da 2015 Yılının Son Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Ağrı’da 2015 yılının son koordinasyon toplantısı Vali Musa Işın’ın başkanlığında İl Genel Meclis Salonunda gerçekleşti.

28.10.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da 2015 yılının son koordinasyon toplantısı Vali Musa Işın'ın başkanlığında İl Genel Meclis Salonunda gerçekleşti.

Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, Erzurum ve Van illerinden yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve il müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Ağrı Valisi Musa Işın, "Sizlerin de malumu olduğu gibi ilimizde çok ciddi yatırımlar bulunmaktadır. Şuanda 2 milyar civarında yatırım devam etmektedir. Buna SODES'ten yapılan yardımlar, 110 milyon TL civarındaki tarımsal destekleme, sosyal yardımlar, aile ve sosyal politikalar bakanlığından gelen aylıklar, yardımlar dahil değildir. Özellikle milli eğitim alanında yapılan yatırımlar gelecek elli yılın ihtiyacını karşılayacak yatırımlardır. 64 okulumuzun inşaatı tamamlanmış olup hemen hemen her gün bir açılış yapmaktayız. Hastanelerimizin bir kısmı ilçelerimizde yapılmış ve açılışa hazır hale gelmiştir. Bir kısmının inşaatı devam etmektedir. Karayollarında çok önemli hizmetlerimiz mevcuttur. Yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Bu sene ilk olarak hedefimiz 150 kilometre sıcak asfalt yapılmasıdır. Havalimanımızda en büyük gayretimiz uçuş sayılarını artırmaktır. İstanbul Sabiha Gökçen Hava Limanına uçuşlar yapılacaktı ama kaldırıldı bunun sebebini araştırıyoruz. Gelecek yıl inşallah İzmir'e direk uçuşlarımız olacaktır. Alt yapı hizmetlerimiz devam etmektedir. Yazıcı barajımız bitmiştir sulama projemiz hızla devam etmektedir. 50 köyümüzün alt yapı hizmetleri devam etmektedir. Sulama projesi bittiği takdirde 37 bin hektar alan sulanacaktır. Sulama projesi ile Eleşkirt'ten Taşlıçay'a kadar verimli arazilerimiz sulanacaktır" dedi.

Amaçlarının Ağrı'da ihiyaç duyulan bütün hizmetleri yerine getirmek olduğunu kaydeden Vali Işın, "Hem maddi hem de manevi olarak insanlarımızın geleceğine layık olarak en güzel şekilde hizmetlerimizi yapmak zorundayız. Amacımız Ağrı'yı müreffeh seviyeye getirmek, Ağrı'nın kalkınması ve temel ihtiyaçların ivedi olarak karşılanmasıdır. Bugün çok şükür büyük bir ilerleme kaydedilmektedir. Temel ihtiyaçların karşılanması açısından hiçbir sıkıntı yoktur. Burada göreve başladığımızdan beri 3 şeyi uhdeme aldığımı söylüyorum. Hiç kimse aç yatmayacak, dolaşmayacak. Bunun mümessili benim. Ben çocuğumu parasızlıktan dolayı, imkansızlıklardan dolayı okutamıyorum diyen varsa üniversite öğrencileri içinde, onlarda gelsin bize başvursunlar onlara her konuda yardımcı olacağız. Ben hastayım tedavimi göremiyorum, ilaçlarımı alamıyorum diyen vatandaşlarımız varsa onlarda gelsin bize başvursunlar. Bunun sorumlusu bizzat benim" şeklinde konuştu.

Vali Işın, en gelişmiş batı toplumlarında sizin bütün eğitim masraflarınızı biz karşılayacağız diyen başka bir ülke olmadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Devletimiz çok müşfiktir. Devletimizin yapmış olduğu bu hizmetleri elimizi vicdanımıza koyarak ne kadar çok hizmet yapıldığının farkına varalım ve anlatalım. Bakın 12 yıl önce bu bölgede yapılan toplam maliyetler devletin bütçesindeki toplam maliyeti %7 iken son verilere göre bu oran %15'e çıkmıştır. Sosyal tesislerimiz, tarım hizmetleri ve 2 bin 500 kişi kapasiteli kapalı spor merkezimiz tamamlanmak üzeredir. Çok büyük bir gençlik merkezi yapılmaktadır. Kaymakam arkadaşlarımıza da talimat verdim onlarda kendi ilçelerinde gelecek yıldan itibaren gençlik merkezlerini kuracaklar. Kadınlarımıza yönelik olarak yaşam merkezleri kuracağız. Her mahallede aile eğitim ve destek merkezleri kuracağız. Bu projelerimizin talimatlarını vermişiz Allah nasip ederse hem ilçelerimizde hem de il merkezimizdeki mahallelerimizde bunları yapacağız. Görevli olduğumuz sürece bütün ihtiyaçları karşılamak için gece gündüz gayret edeceğiz." - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı'da 2015 Yılının Son Koordinasyon Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement