Ağrı'da Dağı'nda Bulunan Saz Kedisi Yavruları Yuvalarına Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da Dağı'nda Bulunan Saz Kedisi Yavruları Yuvalarına Bırakıldı

Ağrı\'da Dağı\'nda Bulunan Saz Kedisi Yavruları Yuvalarına Bırakıldı

Iğdır'ın Aralık İlçesi'ndeki Ağrı Dağı eteklerinde yuvalarından uzakta bulunan 3 saz kedisi yavrusu tedavi edildikten sonra, yuvalarının yakınına bırakıldı.

08.05.2016 11:36  Güncelleme: 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Iğdır İl Şube Müdürlüğü Av Koruma ekiplerince Ağrı Dağı eteklerinin yasak bölgesindeki arazide 3 saz kedisi yavrusu bulundu.

YUVALARINA YAKIN ALANA BIRAKILDI

Koruma ekiplerince alınarak veteriner tarafından hemen orada sağlık taramasından geçirilen kediler arazide yapılan tarama sonucu anne vaşağın bulunduğu bölge tespit edilerek yuvalarına yakın bir alana bırakıldı.

"KEDİLERİN SAĞLIK DURUMU ÇOK İYİ"

Iğdır İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, "Kedilerin sağlık durumu çok iyi. Fakat hem yuvalarını hem de anneleri kaybetmişlerdi. Kedileri annelerinin bulunduğu yuvanın yanına bıraktık" dedi.

Ağrı'da Dağı'nda Bulunan Saz Kedisi Yavruları Yuvalarına Bırakıldı

BATAKLIK VAŞAĞI OLARAK TANIMLANIYOR

Kulaklarının ucunda vaşağı çağrıştıran siyah kıllı perçemler bulunur. Bu onun bataklık vaşağı olarak da tanımlanmasına yol açar. Sazlık kedisi genelde sazlıkları mekan tutan, tek başına hareket eden bir kedidir. Özellikle gündüz faal olarak görünür.

Ağrı'da Dağı'nda Bulunan Saz Kedisi Yavruları Yuvalarına Bırakıldı

SUYA BAĞIMLI OLARAK YAŞARLAR

Suya bağımlı olmasına rağmen ağırlıklı olarak tavşan, fare, kuş gibi kara hayvanlarını avlar. Sazlık kedisinin habitatı, bataklıklar, nemli çayırlar, sazlık ormanlar ve kıyı çalılık ve fundalıklar olarak biliniyor. Kuru çevrelerde de sazlık kedisi görülür. Ancak buralarda da su kaynağı yakınını arar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı'da Dağı'nda Bulunan Saz Kedisi Yavruları Yuvalarına Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Sarayin yerin dibine girsin: Herif baskan olsun ondan sonra ( sag kalirsaniz ) kurtarma sirasi size gelecek . 3 6 Yanıtla Bazidli dijem: Lan ğıro kaşıntınmı var 0 1
  • malatyalı: hayret kırolar bunları nası öldürmedi yada satmadı 2 0 Yanıtla
  • diriliş . ertuğrul: doğuda veya batıda temizlik sürücek kanları karışıkların bu kürt bu türk yok kimin kanı bozulmuşsa temizlenecek 0 0 Yanıtla

Advertisement