Ağrı'da Hasta Tutuklular İçin Basın Açıklaması Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Hasta Tutuklular İçin Basın Açıklaması Düzenlendi

Ağrı'da cezaevlerindeki hasta tutuklular için basın açıklaması düzenlendi.

18.09.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da cezaevlerindeki hasta tutuklular için basın açıklaması düzenlendi.

Belediye İş Merkezi önünde toplanan ve aralarında Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay'ın da bulunduğu grup, Cumhuriyet Caddesinde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan İnsani Haklar Derneği Ağrı Şube yöneticisi Olcay Öztürk, mahkumların en insani haklarının askıya alındığını savundu.

Öztürk, şöyle konuştu:

"Hasta tutsaklar tedavisi yapılmayarak, ölüme mahkum ediliyor. İnsanlığın sıfır noktasına çekildiği, iktidarların ve egemenlerin en kontrol edilemez davrandıkları yerler, kuşkusuz bu kapalı kapılar ardında, beter bir dünya olan hapishanelerdir. Cezaevi komisyonumuzun verilerine göre Türkiye cezaevlerinde 235'i ağır toplam 652 hasta mahpus bulunmaktadır. Bu mahpusların dışarıda tedavi görebilmesi ve maalesef artık tedaviyle normal hayatına dönemeyeceklerin ise hayatlarının kalan kısımlarını sevdikleriyle geçirebilmesi için artık susmamak, haykırmak tüm aidiyetlerimizden öte insani görevimizdir. Erzurum H Tipi Cezaevi'ndeki hasta mahpuslar Hanifi Demir, Nuri Kartal, Fikret Güzelaydın ve Erinç Görgü ile görüştük. Tedavisi yapılmayan bu mahpuslar da adeta ölüme terk edilmiş."

Sakık ise bu hasta tutsakların bir çoğunun, ülkede özgürlüklerin hayata geçirilmesi, barış sağlanması, akan kanın durması ve demokratik siyasetin hayat bulması için bedenlerini cezaevlerinde ölüme yatırdığını ifade etti.

Sakık, şunları dile getirdi:

"Bu ülkede barış ve kardeşlik hayat bulmuş olsaydı bu kardeşlerimizin hiçbiri bugün cezaevin de olmayacaktı. Siyasetin bedeli cezaevinde olmak değildir. Cezaevinde olan Hanifi Demir ne yapmıştır? Benim gibi bu topraklarda Ağrı da siyaset yapmıştır. Bu ülkede barış istemek, bedelini cezaevinde ölüme yatırmak değildir. Eğer sırtı kalınlar Balyoz'dan, Ergenekon'a kadar nasıl yasalar ile bugün özgürleşip halkın arasına katıldılarsa bir an önce parlamento derhal toplanıp bu mağdurlar için de yasa çıkartmalıdır. Eğer bir barış sürecinden bahsediliyorsa ilk önce bu hasta tutsaklar özgür olmalıdır. Barışın inşa olmasını istiyorsanız bu taleplere kulak verin." - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Hasta Tutuklular İçin Basın Açıklaması Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement