Ağrı'da IŞİD Protestosu - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da IŞİD Protestosu

DİSK Genel İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Erinçik, terör örgütü IŞİD'in Kobani halkına yaptığı saldırılardan dolayı iki günlük iş bırakma kararı aldıklarını belirtti.

08.10.2014 15:31  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DİSK-Genel İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Ersin Erinçik, terör örgütü IŞİD'in Kobani halkına yaptığı saldırılardan dolayı iki günlük iş bırakma kararı aldıklarını belirtti.

Erinçik, Ağrı DİSK-Genel İş Sendikasında, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ortadoğu'daki yangının her geçen gün yükseldiğini söyledi.

Terör örgütü IŞİD'in saldırılarının 24. gününe girdiğini ifade eden Erinçik, şunları kaydetti:

"Bin yıllık kardeşlik tarihimize baktığımızda biz Kürtler, başta Malazgirt Savaşı olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nda ve Çanakkale'de kardeşlik hukuku içerisinde omuz omuza vererek hem Anadolu'nun kapılarını açtık hem de Türkiye Cumhuriyeti Devletini birlikte kurduk. Ama bugün Kobani yanıyor Türkiye'nin batı yakasındaki halkımızın sesi çıkmıyor. Bugün IŞİD itlerine karşı halkımızın namusunu, malını, canı ve topraklarını koruma günüdür. Her geçen gün IŞİD katillerinin bombalaması sonucunda onlarca gencimiz şehit düşüyor. Mevcut hükümet ise Türkiye topraklarına onlarca top mermisinin düşmesine sessiz kalıyor."

DİSK-Genel İş Sendikası Ağrı Şubesi olarak Kobani'deki halka yapılan IŞİD saldırılarına dönük mesaj verilmesi için 2 günlük iş bırakma kararı aldıklarını ifade eden Erinçik, bazı birim müdürü ve kısım çavuşlarının, bu kararı boşa çıkarmak için işçileri işten atmakla tehdit ettiğini ve şube sekreterine saldırıda bulunduğunu iddia etti.

Erinçik, birim müdürü ve çavuşların saldırılarını kınadığını dile getirdi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı'da IŞİD Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement