Ağrı'da Kurt Sürüsü 200 Koyunu Telef Etti - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da Kurt Sürüsü 200 Koyunu Telef Etti

Ağrı'da köye inen kurt sürüsü köylülere ait 200 koyunu telef etti, 25 koyunu da yaraladı.

07.12.2013 12:58  Güncelleme: 13:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde gece 01.00 sıralarında köye inen kurt sürüsü köylülere ait 200 koyunu telef etti, 25 koyunu da yaraladı.

SABAH GÖRDÜKLERİ MANZARA KARŞISINDA ŞOK OLDULAR

Olay, dün gece saat 01.00 sıralarında Doğubayazıt ilçesi ile Iğdır ili arasında bulunan Suveren köyüne bağlı Caf mezrasında meydana geldi. Doğubayazıt'ın Bardaklı köyüne mensup köylüler, otlatma mevsiminin bitmesi nedeniyle 300 koyunla Iğdır'a gitmek için yola çıktı. Köylüler, Iğdır'a 20 kilometre kala karanlığın çökmesiyle birlikte sabahı beklemek üzere Caf mezrasında istirahata çekildi. Gece köye inen kurt sürüsü koyunlara saldırırken, sabah saatlerinde yola devam etmek için evden çıkan çobanlar büyük bir şaşkınlık içinde koyunların telef olduğunu gördü. Koyunları sahipleri de haberi alınca toplanıp olay yerine gitti.

200 KOYUN TELEF OLDU

Bardaklı köylülerinin tek geçim kaynağı olan 300 koyundan 200 tanesi telef oldu, 25'i yaralı olmak 100 tanesi de sağ kurtuldu. Jandarmaya haber veren köylüler, hayvanlarının başından ayrılmadı. Daha sonra jandarmayla birlikte alanı gezen köylüler, telef olmuş hayvanlarını topladı.

"MAĞDUR OLDUK"

Koyunların sahiplerinden Mahmut Karaca, mağdur olduklarını belirterek, "Otlatma mevsimi bittiğinden dolayı koyunlarımızı Iğdır'a doğru yola çıkardık. Karanlık çökünce biz de Suveren köyüne bağlı Caf mezrasında sabahlamayı düşündük. Koyunlarımızı komun içine koyup kendimiz de istirahata ayrıldık." dedi.

"25 TANE KOYUN DA YARALI"

Karaca, "Gece saat 01.00 sıralarında kalabalık bir kurt sürüsü koyunların içine dalarak 300 koyundan 200 tanesini telef etmiş. Koyunların 95 tanesi toplu olarak bir alanda telef olurken, geriye kalan diğer telef olmuş koyunlarda çevreye yayılmış durumda. Yine sağ kalan 100 koyunumuzdan 25 tanesi de yaralıdır. Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Ağrı\'da Kurt Sürüsü 200 Koyunu Telef Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı'da Kurt Sürüsü 200 Koyunu Telef Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement