Ağrı'da "Tefeci" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da "Tefeci" Operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda tefecilik yaptıkları gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı.

29.09.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'da düzenlenen operasyonda tefecilik yaptıkları gerekçesiyle 6 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, teknik ve fiziki takibin ardından yağma ve tefecilik yaptıklarını belirledikleri şüphelilerin adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda boş senet, iki adet alacak verecek defteri, 2 adet farklı şahıslara ait kimlik fotokopisi, 20 adet alacak vereceklerin yazılı olduğu ajanda, 1 ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 12 mermi ele geçirildi.

Olayla ilgili E.Y, T.Y, M.Y, C.K, Y.U. ve M.A. gözaltına aldı.

İl emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada da şöyle denildi:

"Şüphelilerin, traktör satışı görünümüyle vatandaşlarımızı borçlandırdığı ancak herhangi bir traktör satışının olmadığı, yüksek faiz karşılılığında para verdiği, senet imzalattıkları, parasını ödeyemeyen müştekilere borçlarını ödemeleri konusunda baskı yaptıkları, ev ve iş yerlerini almaya çalıştıkları müşteki beyanlarından anlaşılmıştır. Bu şekilde yapılan tefecilikle ele geçirilen senetlerin yaklaşık değerinin 500 milyon lira olduğu ve 63 vatandaşımızın mağdur edildiği anlaşılmıştır."

Gözaltına alınan zanlılarla ilgili soruşturmanın devam ettiği vurgulanan açıklamada, mağdur oldukları halde yetkili mercilere müracaat etmeyen vatandaşların Ağrı İl Emniyet Müdürlüğüne başvurması gerektiği bildirildi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı'da 'Tefeci' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement