Ağrı'da Yoğun Bakım Servisindeki Hastaların Sevk Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da Yoğun Bakım Servisindeki Hastaların Sevk Edilmesi

AK Parti Ağrı Milletvekili Çelebi: "Ulusal basında, Ağrı Devlet Hastanesinde iki hemşehrimizin ihmal sonucu vefat ettiğine dair haberler yer almıştır.

06.02.2015 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, "Ulusal basında, Ağrı Devlet Hastanesinde iki hemşehrimizin ihmal sonucu vefat ettiğine dair haberler yer almıştır. Bu iddia ile birlikte seçim hesapları yapan bazı kişi ve kurumlar, siyasi rakipler, bu olayı siyasi bir ranta çevirme çabasına girmişlerdir" dedi.

Çelebi, 30 Ocak'ta Ağrı Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde kuru hava kompresör motorunda arıza nedeniyle  burada tedavi gören 5 hastadan Keji Yalçın'ın Erzurum'a, Hüseyin Çeçen'in (55) ise Ağrı'nın Patnos ilçesine ambulansla  sevk edildikleri sırada yolda öldükleri iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Çelebi, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde ulusal basında Ağrı Devlet Hastanesinde iki hemşehrimizin ihmal sonucu vefat ettiğine dair haberler yer aldığını ve bu iddia ile birlikte seçim hesapları yapan bazı kişi ve kurumlar, siyasi rakipler, bu olayı siyasi bir ranta çevirme çabasına girmişlerdir. Olayın acısı ve nedenlerinin araştırılması yerine bu siyasi rant yarışına bazı belediye başkanları da dahil olmuştur."

Ağrı sağlık kurumundaki yetkililerin atanmasında hiçbir etkisinin olmadığını ifade eden Çelebi, şöyle devam etti:

"Bu gerçekler, Ağrı'nın siyasetini takip edenler tarafından da bilindiği halde siyasi bir malzeme olarak kullanılmaktadır. Bilinmelidir ki Ağrı açısından üzücü bir vaka yaşanmıştır. Yaşanan vakanın nedenleri araştırıldığı gibi, sorumluları da gerekli şekilde ihmalleri varsa mutlaka hukuk sistemi içerisinde gereken cezayı alacaktır. Bugüne kadar devlet memurlarının bürokraside yaptığı yanlışların veya ihmallerin, milletvekillerine mal edilmesi geleneği, siyasetin çirkin oyunlarının olduğu yerlerde kendini göstermiştir. Bundan sonraki süreçlerde de bu çirkin oyunların devam edeceği aşikardır. Ayrıca vefat olaylarından dolayı duyduğum üzüntüyü belirtmek isterim. Sebebi her ne olursa olsun, vefat eden iki hemşehrimize Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum." - Ağrı

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Ağrı'da Yoğun Bakım Servisindeki Hastaların Sevk Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement