Ağrı'da Yol Yapım Çalışması - Son Dakika
Yerel

Ağrı'da Yol Yapım Çalışması

Ağrı\'da Yol Yapım Çalışması

Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, İl Özel İdaresi araç ve personel imkanlarıyla stabilize nitelikli köy yollarının standardının yükseltilmesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, “Stabilize köy yollarının asfalta hazır hale getirmek için genişletme, dolgu ve altyapılarının da iyileştirmesiyle yol standartlarını yükseltiyoruz” dedi.

12.06.2014 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, İl Özel İdaresi araç ve personel imkanlarıyla stabilize nitelikli köy yollarının standardının yükseltilmesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Stabilize köy yollarının asfalta hazır hale getirmek için genişletme, dolgu ve altyapılarının da iyileştirmesiyle yol standartlarını yükseltiyoruz" dedi.

Köy yolları ilgili yapılan çalışmaları değerlendiren Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cesim Gökçe, "Genişliği 4 metre olan stabilize yollarda iki aracın seyir halinde yan yana geçmesi olanaksız iken, yollar 8 metre olacak şekilde genişletilerek standardı yükseltilmiştir. Tüm bu çalışmalar İl Özel İdaresi araç, gereç, işçi, operatör ve mühendisleriyle yapılmaktadır. 2014 yılı faaliyet sezonunda Tezeren, Dedemaksut, Güvenli, Söğütlü, Sarıca, Çatalipaşa köylerinin bulunduğu yol güzergahında 12 kilometre stabilize yolun genişletilmesi, kumlanması ve asfalta hazır hale getirilmesi çalışması yapılmıştır. Bunun yanı sıra Dedemaksut köyü ile Yorgunsöğüt köyü arasındaki 5 kilometre, Dedemaksut köyü ile Çobanbey köyü arasındaki 10 kilometre ve Aşağı Yoldüzü köyünden Sabuncu köyü yol ayrımına kadar olan 13 kilometre stabilize yolun benzer uygulamalarla standardı yükseltilerek asfalta hazır hale getirilmiştir" dedi.

Özellikle son üç yılda asfalt yapım çalışmalarına öncelik vererek 340 kilometre bitümlü sıcak karışım asfalt yaptıklarını belirten Gökçe, "Mali imkanlarıyla ve yenilenen makine parkındaki iş makineleriyle de standardı düşük stabilize yollarımızın standardını yükselterek, asfalt yapımına hazır hale getiriyoruz. Yolların standardının iyileştirilmesi çalışmaları ihale yapılmadan İl Özel İdaresi imkanlarıyla yapılarak faaliyetler daha hızlı ve daha düşük maliyetle gerçekleşmektedir" şeklinde konuştu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı'da Yol Yapım Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement