Ağrı Dağı, 4 Ülkeden Gelen Öğrencilere Tanıtıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Ağrı Dağı, 4 Ülkeden Gelen Öğrencilere Tanıtıldı

Ağrı Dağı, 4 Ülkeden Gelen Öğrencilere Tanıtıldı

Ağrı Dağı, Polonya, İspanya, Estonya ve İtalya'dan gelen öğrencilere tanıtıldı.

08.04.2014 14:11  Güncelleme: 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Dağı, Polonya, İspanya, Estonya ve İtalya'dan gelen öğrencilere tanıtıldı.

Iğdır Üniversitesi ile Orman Su İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen program kapsamında 4 ülkeden 24 öğrenci ve 4 öğretmen Iğdır'a geldi.

Yabancı öğrencilere yönelik Ağrı Dağı'nın dünyadaki önemi ve bitki çeşitliliğini anlatan konferans verildi.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, Iğdır Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta, Ağrı Dağı'nın dünyada önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu dağın birçok efsaneye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Ağrı Dağı'nın fiziki yapısını da anlatan Türkoğlu, "Biz ülkemizin bu önemli değerini gerek yurt içinde gerekse yurt dışında hak ettiği şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Iğdır'a gelen bu öğrencilerimize ilimizin turistik yerlerini ve yaban hayatının yoğun olduğu bölgeleri tanıttık. Bu tanıtım ilimiz için önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz ise böyle önemli bir çalışmaya ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Ağrı Dağı bizim için çok önemli bir turizm değeridir. Ağrı Dağı, Iğdır'ın göğe uzanan elidir diyebiliriz. Üniversite olarak bu değerimizi her platformda dile getiriyoruz. Bugün ilimize 4 ülkeden misafirlerimiz var. Bizde bu anlamda ilimizin ve üniversitemizin çalışmaları hakkında bilgi veriyoruz. Biz zaten Ağrı Dağı'nı dikkate alarak üniversite kampüsümüzü Ağrı Dağı'nın gölgesinde yaptık. Üniversitemizde şu anda hem yabancı öğrenciler hem de yabancı akademisyenler mevcut. Bu çalışmalar sayesinde üniversitemize daha fazla yabancı öğrenci ve akademisyenin geleceğini düşünüyorum."

Yabancı öğrenciler konferansın ardından Ağrı Dağı'nı tanıtan fotoğraf sergisini gezdi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ağrı Dağı, 4 Ülkeden Gelen Öğrencilere Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement