Ağrı Dağı Ceylanlarına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Ağrı Dağı Ceylanlarına Kavuştu

Gaziantep'te yetiştirildikten sonra Ağrı Dağına salınmak üzere Iğdır'a getirilen ve adaptasyon sürecini tamamlayan 51 ceylan, doğaya salındı.

19.09.2014 14:54  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te yetiştirildikten sonra Ağrı Dağı'na salınmak üzere Iğdır'a getirilen ve adaptasyon sürecini tamamlayan 51 ceylan, doğaya salındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Ağrı Dağı'nda geçmiş yıllarda yok olan ceylan popülasyonunu yeniden hayata geçirmek için getirilen ceylanların, bölgedeki iklime ve bitki örtüsüne uyum sağladığı belirlendi.

Fotokapanlarla 24 saat izlenen ceylanların hal ve hareketleri, uzman veteriner hekimler tarafından incelendi. Yaklaşık 1 ay süren adaptasyon sürecini sorunsuz atlatan ceylanlar, bugün serbest bırakıldı.

Ceylanlar, adaptasyon sürecini geçirdikleri etrafı çitle çevrili alanın Ağrı Dağı'na bakan kapılarının açık bırakılmasıyla istedikleri zaman buradan ayrılabilecek.

AA muhabirine konuşan Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mete Türkoğlu, ceylanların sorunsuz bir şekilde adaptasyon sürecini atlattığını söyledi.

Bu sürecin yaklaşık 1 ay sürdüğüne işaret eden Türkoğlu, "Buradaki kapıları açtık. Artık Ağrı Dağı'na doğru istedikleri zaman gidebilecekler. Bakanlığımızın uzmanları, ceylanların burada rahat bir şekilde yaşayabileceğini tespit etti. Yani sorun yok" dedi.

Türkoğlu, ceylanların rahat bir şekilde çoğalabileceğine dikkati çekerek, "Buraya bırakılan 51 ceylanın 29 tanesi dişi, diğer geri kalanı erkek. Yani popülasyonun devamlılığını sağlayacak sayıda dişi ve erkek ceylan mevcut. İnşallah Ağrı Dağı'nda uzun yıllar yaşayacaklar" diye konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı Dağı Ceylanlarına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement