Ağrı Dağına 500. Zirvesini Yaptı - Son Dakika
Güncel

Ağrı Dağına 500. Zirvesini Yaptı

Ağrı Dağına 500. Zirvesini Yaptı

Ağrı Dağında 16 yaşından itibaren rehberlik eden Cuma Saltik, 500. zirve tırmanışını doğum gününde yaptı.

27.08.2014 11:35  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELAHATTİN KAÇURU - Ağrı Dağı'nda 16 yaşından itibaren rehberlik eden Cuma Saltik, 500'üncü zirve tırmanışını doğum gününde yaptı.

Doğubayazıt ilçesine gelen gruplara eşlik eden Saltik, 47'inci yaş gününü de dağın zirvesinde kutladı.

Saltik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ağrı Dağı'nda alan kılavuzu olduğunu, 16 yaşında ilk kez itfaiyeci çizmeleriyle Çekoslavakyalı iki gruba rehberlik ettiğini söyledi.

Böylece mesleğine başladığını anlatan Saltik, aralıksız 31 yıldır yerli ve yabancı turistlere tırmanışlarında öncülük ettiğini belirtti.

Saltik, bugüne kadar yüzlerce grubu Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkardığını, yaptığı tırmanışlarda güzel dostluklar edindiğini ifade etti.

Kendisinin 500'üncü zirvesini yaptığını, bunun da doğum gününe denk gelmesinin heyecanını yaşadığını anlatan Saltik, arkadaşlarının sürpriz yaparak pankart açtığını söyledi.

Saltik, rehberlik yaptığı dağın zirvesinde doğum gününü kutlamanın sevincini yaşadığına vurgu yaparak, doğum gününü kutlayan arkadaşlarına teşekkür ederek, "Tarifsiz duygu içerisindeyim. Doğum günüm ayrı bir anlam kazandı" dedi.

Tırmanışlarının devam edeceğini anlatan Saltik, "Yaptığım tırmanışlarda güzel dostluklar edindim.  Batıda bilinenin aksine burası son derece güvenli. Her yıl yüzlerce grubu Ağrı Dağı'na çıkarıyorum. Hiçbir sorun olmadan herkes evine dönüyor. Aynı zamanda 2 yıldır 'Karabaş' adındaki köpeğim bize eşlik ediyor. Ağrı Dağı'nda zirve yapan ilk köpek unvanını köpeğim aldı" diye konuştu.

Ağrı Dağı'na tırmanann Zülal Süzer de Bursa'dan arkadaşlarıyla bölgeye geldiğini belirterek, "İki yıl önce yine gelmiştik. O zaman bize rehberlik eden son derece misafirperver olan çok değerli arkadaşım Cuma için geldik hem doğum gününü hem de 500'üncü zirvesini kutladık. Doğu batı kaynaşmasının sağlanmasını istiyoruz. Ön yargılarla buraya gelenler gerçekten buradaki misafirperverlik, iyi insanların, iyi niyetlerinden dolayı geçmişteki düşüncelerinden dolayı pişman oluyor" şeklinde konuştu.

Berrin Bilinç de Ağrı'ya ikinci gelişi olduğunu ifade ederek, "Bu yıl yine bu sıcak yürekli insanları tekrar görmeye ve ziyaret etmeye geldik. Birçok arkadaşımız bize 'gitmeyin' dedi. Ön yargılarından dolayı biz onlara buradaki sıcaklığı anlattık. Gelecek yıl kalabalık bir ekip olarak geleceğiz" dedi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı Dağına 500. Zirvesini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement