Ağrı Dağı'nda Büyük Operasyon! - Son Dakika
Güncel

Ağrı Dağı'nda Büyük Operasyon!

Ağrı Dağı\'nda Büyük Operasyon!

Ağrı Dağı'nda düzenlenen operasyonda 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

13.09.2015 15:24  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde askeri yasak bölge ilan edilen Ağrı Dağı'nda düzenlenen operasyonda 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, çok sayıda patlayıcı ve mühimmat ele geçirildi.

OPERASYON ŞEHİDİN ADINA İTHAF EDİLDİ

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Jandarma Komando-Özel Harekat ve Özel Kuvvetler (Bordo Bereli) birlikleri tarafından BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla Güngören ve Eliköy mahalleleri bölgesinde 10-13 Eylül 2015 tarihleri arasında 3 gün süre ile icra edilen Şehit Jandarma Er Mansur Cengiz Operasyonu'nda; (2 Ağustos 2015 tarihinde Karabulak Jandarma Karakoluna yapılan intihar saldırısında şehit olan 1995 Siirt- Şirvan doğumlu Şehit Jandarma Er Mansur Cengiz adına ithaf edilmiştir) Ağrı Dağı Güngören Mahallesi istikametine giden yolda güvenlik güçleri geçişi sırasında patlatılmak üzere hazırlanmış yol üzerine döşenmiş vaziyette 400 metre kabloya bağlı ve büyük bir tüp ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı düzeneği, patlayıcı madde imha timi tarafından imha edilmiştir.

MEZARLIKLARA DOKUNULMADI

Hava Kuvvetleri ve taarruz helikopterleri tarafından Ağrı Dağı bölgesindeki bölücü terör örgütüne ait sığınaklar, silah mevzileri ve sözde şehitlik olarak isimlendirilen mezarlık bölgesinde terör örgütünü sembolize eden yapılar (Mezarlıklara dokunulmamıştır) ateş altına alınarak imha edilmiştir.

3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Jandarma Komando-Özel Harekat ve Özel Kuvvetler (Bordo Bereli) birlikleri tarafından örgütün Ağrı Dağı Eliköy Mahallesi bölgesindeki ana karargahına girilerek bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada ana karargahı dağıtılarak 3 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş ve örgüt mensuplarına ait 1 adet Bixi makineli tüfek, 2 adet kaleşnikof AK-47, 5 adet el bombası, 6 adet RPG-7 anti tank mühimmatı, 6 adet RPG-7 sevk fişeği, 5 adet tüple oluşturulmuş EYP düzeneği, 10 adet kaleşnikof AK-47 şarjörü, 478 adet kaleşnikof AK-47 mühimmatı, 54 adet 7,62 mm fişek, 300 kilogram amonyum nitrat, 10 adet makara kablo EYP için, 3 adet el dürbünü, 1 adet Newcon optik gece görüş gözlüğü, 1 adet kaleşnikof AK-47 holografik nişangah, 2 adet gece görüş dürbünü, 3 adet Yaesu (Sözde Serhat Eyaleti ana telsizi), 2 adet Yaesu el telsizi, 1 adet Sony video kamera, 2 adet ses kayıt cihazı, 1 adet Sony databank, 2000 adet havai fişek (El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılmaktadır), 4 adet dağcı çantası, 11 adet 12 volt akü (mini tip), 1 adet masonet kelepçe, 70 adet 1,5 volt pil, 20 adet mutfak tüpü, 3 adet sanayi tipi tüp, 250 litre motorin, 170 litre benzin ve muhtelif örgütsel dokümanlar ile bol miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.

BELEDİYE BAŞKANI DAHİL 25 KİŞİ GÖZALTINDA

Daha önce geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiş olmasına rağmen operasyon esnasında faaliyeti engellemek için bölgede bulunan 25 şahıs (Doğubayazıt Belediye Başkanı, belediye meclis üyesi iki şahsın da aralarında bulunduğu) cumhuriyet savcısının talimatı ile gözaltına alınmış, operasyon bölgesinde bulunduğu tespit edilen HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, kimlik tespitine müteakip operasyon bölgesinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı Dağı'nda Büyük Operasyon! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (84)

  • elif: vatan haininin mezari olmaz. 82 76 Yanıtla Yakışıklımühendis: Beğeni hilesi yapınca aynı goruste çok insan mi var sanıyorsunuz:))) sonunuz böyle olacak 22 0
  • aleyna: Mezarlara bile saldıran bir zihniyet faşisttir, kardeş falan da değildir. Kürler Kürdistanı kurulacak! 30 102 Yanıtla T.C.: Burası Türkiye Cumhuriyeti zoruna gitmesinde kürdistanı kurdurtmayız !!! 18 0 alper: kafaya bakta tü sana 12 2 urfali: Ben kendim Kürdüm ama bu Kürdistan adı altında bir nevi ermenistan diyin buna biz kürt müslüman lar buna karşıyız biz bir müslüman devletinde yaşıyor bu sorunu ve bu oyunu nasıl bozar iz biliyomusunuz arkadaşlar türk ve kürt iman kardeşlerim kim sorarsa kürt musun türkmusun diye Müslümanım cvp verdiğimiz zaman 6 2 ajitasyonu bırakın: Kürdistan faşizmdir mezarları bile ayrıştırıp ölü üzerinden gaşizm yapan propaganda yapanlar Kürdistan kurulsun terörün alasını yapar. Davası hak olmayanlar hem saldırıp hem de sonrasında ağlayanların insanlıktan bahsetmesi ilginç. Masum kürd rolü oynayıp ajitasyon yapanlara sadece kendileri gibi olan pkklılar inanır. Acıması olmayana acınmaz 3 0
  • ŞEREFİN İSMAYIL: Yaşadığı ülke topraklarını ve devletini asla ve asla tanımayan. Yıkıcı ve bölücü her türlü unsurlara kendisini kullandırmayı yol edinmiş. Her an ihanete hazır. Ve hatta Türklerin coğunlukta olduğu bölgelerde KARDEŞİZ martavalını atıp Kürtlerin çoğunlukta olduğu bölgelerde Elinde silah ile gezip Yönetime başkaldıran Yratıkların Kendisini KÜRDİSTANLI olarak tanımlaması FAŞİZMİN geldiği en son noktadır. Bu KÜRT Faşistlerin Ortak Noktaları. Bulunduğu otoriteyi zayıflatıp O ülke insanlarını Avrupalı 42 74 Yanıtla Yakışıklımühendis: Agzina sağlık.. Beğeni oyunları ve farklı isimlerle yorum yapan asalak pekekeliler :))) biz var oldukça siz anca klavyeden kurarsiniz kurdistani 25 0
  • Neo: Cocuklari ve Kadinlari oldurdugunuz yetmedi simdide mezarliklara saldiriyorsunuz! PKK bunun hesabinida size soracak elbete!!! 9 93 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi
    17:11 Uraz Kaygılaroğlu, tepki çeken pozları için özür diledi

    Fotoğraf sanatçısı sevgilisi Sayna Soleimanpour'un ilk sergisi için kesik kadın başı figürüyle verdiği pozlar nedeniyle tepki çeken Uraz Kaygılaroğlu, sosyal medya hesabından yayınladığı özür metniyle durumu açıkladı. Kaygılaroğlu, amacının sevgilisinin sanat çalışmasına destek vermek olduğunu belirterek, rahatsızlık uyandırdığı için özür dilediğini ifade etti.

  • Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı
    17:11 Tayfun Duygulu, Kerim Tekin'in doğum gününde duygusal paylaşım yaptı

    Şarkıcı Tayfun Duygulu, Kerim Tekin ile birlikte yazdığı 'Kar Beyazdır' şarkısının sözlerini hatırlatarak, geçmişe dönük bir fotoğraf paylaştı. Duygulu, duygusal bir mesajla Kerim Tekin'i doğum gününde anarken, hayranlarını da etkiledi.

  • AMD, Ryzen Pro 8000 ve 8040 Serisi İşlemcileri Tanıttı
    17:10 AMD, Ryzen Pro 8000 ve 8040 Serisi İşlemcileri Tanıttı

    AMD, Ryzen 8040 serisi mobil işlemcilerle yapay zeka işlevleri için büyük bir performans iyileştirme imkanı sundu. Şimdi ise aynı işlemcilerin Pro versiyonları ile karşımızda. Aynı zamanda AMD masaüstü için de yeni 8000 serisi Pro işlemcileri tanıttı. İşte yapay zeka entegrasyonu ile karşımıza çıkan yeni AMD Pro 8000 ve 8040 serisi işlemciler.

  • Samsung, 512 GB Kapasiteli USB Flash Bellekleri Duyurdu
    17:10 Samsung, 512 GB Kapasiteli USB Flash Bellekleri Duyurdu

    Samsung Electronics, BAR Plus ve FIT Plus USB 3.2 Gen 1 Flash bellek ailesine 512 GB kapasite seçeneği eklediğini duyurdu. Yüksek kapasite, hızlı veri aktarımı, geniş cihaz uyumluluğu ve güvenilirlik özellikleri ile dikkat çeken bu USB flash bellekler, kullanıcılara veri saklama ve yedekleme konusunda hızlı bir çözüm sunuyor. BAR Plus ve FIT Plus sürücüler, yüksek hız performansı, esnek uyumluluk ve dayanıklı tasarımlarıyla öne çıkıyor. Samsung'un beş yıllık sınırlı garanti ve beş aşamalı koruma özelliğiyle sunulan bu flash bellekler, Titan Grey veya Şampanya Gümüş seçeneklerinde 79.99 dolar fiyatla satışa sunulacak.

  • Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?
    17:10 Kara Ağaç Destanı 8. bölümde neler olacak?

    Ömer, Merdo'yu kurtarmak için çabalarına rağmen başarısız olur ve Merdo'nun erkene alınan idamı herkesi yıkar. Ömer, Latif Bey'e karşı savaş açar. Sultan, Ömer'in en büyük destekçisi olarak geçmişin karanlık sırlarını ortaya döker ve Latif Bey'e meydan okur. Celal Ağa, oğlunun isminin yazılı olduğu beşiği görünce sırrı çözmek için Asiye ve Naile'ye saldırır. Ayten için konaktaki karmaşa bir fırsattır. Asiye ile Raziye'nin çocuklarını ayırma planında beklenmedik bir gelişme yaşanır. Sultan'ın başına gelen olay her şeyi altüst eder ve Ömer hayati bir kararın eşiğinde sıkışıp kalır.

  • Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak
    17:10 Yalova'da trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen üniversite öğrencisinin organları nakil için kullanılacak

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Melek Karakaş'ın kalbi, karaciğeri ve böbrekleri nakil için alındı. Kazadan 3 gün önce organ bağışı taahhüdünde bulunan genç kızın organları, farklı hastalara nakledilmek üzere Ankara, Bursa ve Çanakkale'ye gönderildi. Ailesi, Melek Karakaş'ın organ bağışı yaparak başkalarının hayatını kurtarmasının herkese örnek olmasını istedi.

  • Microsoft Store Güncellemesi ile Yeni Uygulamaları Keşfedin
    17:09 Microsoft Store Güncellemesi ile Yeni Uygulamaları Keşfedin

    Microsoft, Windows 11 ve yapay zeka çalışmalarının yanı sıra masaüstü uygulamalarını da ihmal etmiyor. Microsoft Store için yayınlanan yeni güncelleme ile kullanıcılar daha kolay bir şekilde yeni uygulama ve oyunlar keşfedebilecek.

  • Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X, T10F elektrikli sedanın satış tarihi, uygun fiyatlı B-SUV modeli Togg T8X ve firmanın Avrupa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu
    17:09 Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X, T10F elektrikli sedanın satış tarihi, uygun fiyatlı B-SUV modeli Togg T8X ve firmanın Avrupa çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu

    Togg CEO'su Gürcan Karakaş, çift motorlu dört çeker T10X'in haziran-temmuz aylarında satışa sunulabileceğini, T10F sedanın satış tarihinin Mart 2025 - Nisan 2025 arasında olabileceğini ve uygun fiyatlı B-SUV modeli T8X'in de aynı dönemde tanıtılabileceğini açıkladı. Ayrıca Togg'un Avrupa'daki satış stratejisinin değiştiğini ve doğrudan Almanya, Fransa, İtalya gibi merkez ülkelere girmeyi planladığını belirtti.

  • Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı
    17:09 Metin Akpınar'ın kızının annesinin film görüntüsü ortaya çıktı

    Duayen oyuncu Metin Akpınar'ın evlilik dışı dünyaya gelen ikiz kızlarından biri olan Duygu Nebioğlu'nun annesi Suphiye Orancı'nın, İbrahim Tatlıses, Seda Sayan ve Şehnaz Dilan gibi oyuncuların yer aldığı 'Yorgun Perihan Savaş'lı, 'Yalan' ve Hülya Avşar'lı 'Aşıksın' filmlerinde rol aldığı ortaya çıktı. İbrahim Tatlıses'in ise Orancı'yı hatırlamadığı belirtildi.

  • Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor
    17:09 Toshiba, 5000 Çalışanıyla Yollarını Ayırıyor

    Toshiba, Japonya departmanındaki 5000 çalışanıyla yollarını resmi olarak ayıracak. Bu toplu işten çıkarma kararıyla maliyetleri düşürmeyi hedefleyen firma, gelecekteki dijital projelere kaynak aktaracak. Toshiba'nın finansal durumunu düzeltmek için aldığı bu radikal kararlar, kullanıcıların yararına olmayı umut ediyor.

  • İzmit'te bir market deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı
    17:08 İzmit'te bir market deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir marketin deposunda çıkan yangın, yakındaki binanın çatısına sıçradı. Yangın kısa sürede büyüdü ve kentin birçok noktasından görülecek kadar duman oluştu. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın sırasında sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar etkili oldu. İzmit Belediyesine ait binaya da sıçrayan alevler, çok sayıda ekibin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında yaralanan olmazken, deponun zarar gördüğü belirtildi.


Advertisement