Ağrı Dağı'nda Nisan Ayında Kayak Yapıyorlar - Son Dakika
Yerel

Ağrı Dağı'nda Nisan Ayında Kayak Yapıyorlar

Ağrı Dağı\'nda Nisan Ayında Kayak Yapıyorlar

Yaz ve kış turizmi potansiyeli açısından önemli bir konumu bulunan Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkan çok sayıda yabancı turist, nisan ayında kayak yapmanın keyfini yaşıyor Rehber Akkuş: "Kayak yapmak isteyenleri bölgede karşılamak istiyoruz.

22.04.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELAHATTİN KAÇURU - Yaz ve kış turizmi potansiyeli açısından önemli bir konumu bulunan Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkan çok sayıda yabancı turist, nisan ayında kayak yapmanın keyfini yaşıyor.

Türkiye'nin en önemli sembollerinden Ağrı Dağı'na tur ve seyahat acenteleri aracılığıyla tırmanan yabancı turistler, 3 gün süren zorlu yolculuğun ardından zirveye ulaşıyor.

Rehberler eşliğinde tırmanışlarını gerçekleştiren turistler, beraberlerinde getirdikleri malzemelerle daha sonra kayak yapma fırsatı buluyor.

Bölgede rehberlik yapan Saffet Akkuş, Ağrı Dağı'nda kayak yapmak için dünyanın birçok ülkesinden turistin Doğubayazıt'a geldiğini söyledi.

Turistleri önce araçlarla 2100 metredeki kamp alanına çıkardıklarını anlatan Akkuş, daha sonra eşyaları katırlara yükleyerek 3200 metre yüksekliğindeki kampa doğru yürüyüşe geçtiklerini belirtti.

Akkuş, o gece burada dinlenen turistlerin 4200 metre yüksekliğindeki kamp alanına tırmanışlarını sağladıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Burada dinlendikten sonra zirveye tırmanış başlıyor ve sabah gün doğumuyla zirve yapılmış oluyor. Dönüş yolunda ekibin durumu iyi olursa inişe geçiliyor ve zirve tamamlanmış oluyor. Dağa bu mevsimde gelenlerin hepsi yabancı kayakçı. Ben de kendilerine rehberlik yapıyorum. Mart nisan ayında dağ çok kar alıyor ve burada turistler kayak yapma fırsatı buluyorlar. Yerli kayakçılar bölgeyi fazla bilmedikleri için buraya gelemiyorlar."

Akkuş, kayak yapmak için 2 ayda 300 turistin geldiğine dikkati çekerek, "Kayak yapmak isteyenleri bölgede karşılamak istiyoruz. Çok farklı çok güzel bir deneyim yaşamak isteyenler için Ağrı Dağı bulunmaz bir yer" dedi.

İspanya'dan gelen Montserrat Subirana, Anne Ferrer ve Qveralt Escabet adlı turistler ise dağda güzel vakit geçirdiklerine dikkati çekerek, farklı bir tecrübe yaşadıklarını kaydetti. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı Dağı'nda Nisan Ayında Kayak Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement