Ağrı Dağının Zirvesine Çıkan İlk Türk Milletvekili - Son Dakika
Güncel

Ağrı Dağının Zirvesine Çıkan İlk Türk Milletvekili

Ağrı Dağının Zirvesine Çıkan İlk Türk Milletvekili

Ağrı Dağı’nın zirvesine Türk Cumhuriyetlerinin bayrağı dikildi.

15.07.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Dağı'nın zirvesine Türk Cumhuriyetlerinin bayrağı dikildi. Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Kick Boks Federasyon Başkanı Adil Aliyev ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Anadolu'nun Nazlı Gelini olarak nitelendirilen Ağrı Dağı'nın zirvesine çıktı.

Doğubayazıt'ın Eli köyünde 11 Temmuz günü başlayan tırmanışa Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Kick Boks Federasyon Başkanı Adil Aliyev de katıldı. Ekip ilk önce 3 bin 200 metreye tırmandı. Ana kampa yerleşen ekip, buradan 4 bin 200 metreye tırmandıktan sonra 13 Temmuz sabahı 'zirve' heyecanı yaşadı.

Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarından oluşan pankartı 5 bin 137 metre yükseklikteki zirveye taşıyan Hikmet Eren, "Yabancılar tarafından çokça ziyaret edilen Ağrı Dağı'nın zirve noktasına kardeş Türk Cumhuriyetlerinin bayraklarını simgeleyen pankartı açmanın mutluluğunu tarif etmek mümkün değil. Bu tırmanışımızı dünyada barış ve kardeşlik duygularının güçlenmesine hediye ettik" dedi.

Ağrı Dağı'yla alakalı son zamanlarda üzerinde sıkça hak iddia eden ve uluslararası arenada bu hususta lobi faaliyetleri yürüten Ermenistan'ın bu tutumunu değiştirmesi gerektiğini ifade eden Hikmet Eren, şöyle konuştu: "Özellikle Ermeni kökenli turistler tarafından bu bölgeye gerçekleştirilen ziyaretler esnasında yaptıkları propagandanın önüne geçilecek çalışmalar icra edilmelidir. Ermeniler asırlardan bu yana yaptıkları kirli propagandaya artık son vermelidir."

Kutsal kitaplarda yer alan ve efsaneleri ile ünlü Ağrı Dağı'nın zirvesinde Azerbaycan bayrağı açan Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Kick Boks Federasyon Başkanı Adil Aliyev de, şunları söyledi: "Çocukluğumun hayali olan bu eylemi gerçekleştirmiş olmak beni ve tüm arkadaşlarımı heyecanlandırdı. Tırmanışta özellikle buzulda şiddetli fırtına gördük ama dua ile tırmanışımızı devam ettirdik ve zirve heyecanını yaşadık."

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın 2011 yılında yaptığı bir açıklamada, 'Biz Karabağ bölgesini düşmanın elinden kurtardık. Ağrı Dağı'nın alınmasını ise siz gençlere bıraktık' sözlerini hatırlatan Adil Aliyev, sözlerini şöyle tamamladı: "Sarkisyan ve işgalci Ermenistan'ı protesto ediyorum. Azerbaycan toprağı olan Karabağ'da işgale devam eden ve Ağrı Dağı ile alakalı hak iddia eden Ermenistan'ı bir kez daha kınıyor ve Ağrı Dağı'nın Türk dünyasının birlik sembolü olduğunu hatırlatmak istiyorum."

Adil Aliyev, Ağrı Dağı'nın zirvesine çıkan Türk dünyasının ilk milletvekili ünvanını kazandı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağrı Dağının Zirvesine Çıkan İlk Türk Milletvekili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement