Ağrı Emniyetinden Büyük Hizmetler - Son Dakika
Yerel

Ağrı Emniyetinden Büyük Hizmetler

Kuruluşunun 169. yılını kutlayan Türk Polis Teşkilatı ülkede sadece huzur ve güven ortamını oluşturmakla kalmıyor, vatandaşlar için büyük hizmetler yapıp, önemli projelere de imza atıyor.

14.04.2014 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuruluşunun 169. yılını kutlayan Türk Polis Teşkilatı ülkede sadece huzur ve güven ortamını oluşturmakla kalmıyor, vatandaşlar için büyük hizmetler yapıp, önemli projelere de imza atıyor.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, bu kapsamda kendisinin üzerine düşen görevleri hakkıyla yerine getirmenin yanında büyük projelere de imza atarak halkın huzur ve refahında önemli bir yer edindi. Bugüne kadar yapılan projelerle vatandaşların gönlünde taht kuran Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü bundan sonra yapacağı projelerle de vatandaşların gönlünde önemli bir yer edineceğe benziyor. Ağrı İl Emniyet Müdürlüğünün bu güne kadar yaptığı projeler arasında yer alan "Ağrı'nın Yarınları Emniyette" projesiyle yaklaşık 15 bin çocuğa ulaşıldı. Bu proje kapsamında özellikle sosyal ve sportif faaliyetlerde katılma imkanını bulamayan, dezavantajlı bölgelerde yaşamını sürdüren gençlerin yoğunlukla olduğu okulların tercih edilerek il merkezinde bulunan 12 ortaokula ait okul takımlarının katılımıyla Lig Usulü Futbol Turnuvası düzenlendi. Düzenlenmiş olan Lig Usulü Futbol Turnuvasına katılan tüm sporculara uzun yıllar hatıra olarak kalacak Ağrı Emniyet Müdürlüğü ve ÇOGEP amblemli 120 adet forma takımı, 120 adet futbol ayakkabısı ve her bir takıma bir adet olmak üzere 12 adet futbol topu hediye edildi. Polis-halk ilişkilerinin geliştirilmesi, başarılı çocukların futbol dalında geleceklerinde profesyonelliğe yönlendirilmesi ve ülkemize yeni yıldızların kazandırılması amacıyla müsabakalar süresince göz önüne çıkan 12-14 yaş grubundaki başarılı 12 çocuk İstanbul ilinde bulunan "Avrupa Yıldızları Spor Okulları" (AYSO) seçmelerine götürüldü. Buradaki seçmeler neticesinde 2 Ağrılı genç Beşiktaş alt yapısına, 1 Ağrılı genç ise Eskişehirspor'un alt yapısına katıldı.

AİLE VE GENÇLİK MERKEZİ AÇILDI

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanıp hayata geçirilen Aile ve Gençlik Merkezi, ağırlıklı olarak üniversite öğrencilerine hizmet vermek üzere öğrencilerin ödev ve çalışmalarını yapabilecekleri bir internet salonu, bir okuma salonu oluşturularak, gençlerin kötü alışkanlıklar kazanabilmesine sebep olan denetimsiz ortamlar yerine konusunda uzman personeller eşliğinde zaman geçirecekleri alternatif bir ortamın sağlanması amacıyla Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasında proje hayata geçirildi. Aile ve Gençlik Merkezi açıldığı 19 Mayıs 2013 tarihinden bu yana yaklaşık 2 bin öğrenciye hizmet verdi.

KÖYDEN KENTE ÇOCUKLAR ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Köyler de yaşayan hiçbir sosyal ve kültürel etkinliklere katılma imkanı bulamayan, maddi durumu iyi olmayan çocuklara kent hayatını gösterebilmek, sinema ile tanıştırmak ve unutamayacakları bir gün yaşatmak amacıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce "Köyden Kentte Çocuk Ziyaretleri" projesi hayat geçirildi. İl ve ilçelere bağlı köylerde öğrenimine devam eden 2., 3 ve 4.'cü sınıf öğrencilerine yönelik yapılan bu proje de 250 öğrenci kent merkezinde gezdirilip, sinemaya götürüldü. Çocukların bu günü unutmaması ve polislerden bir hatıra olması adına okul sırt çantası ve kırtasiye malzemeleri öğrencilere hediye edildi.

EMNİYETTEN "AİLE İÇİ ŞİDDETE SON" PROJESİ

Bu proje ile yaklaşık 20 bin vatandaşa ulaşan Emniyet Müdürlüğü, projenin altında çeşitli faaliyetlerde gerçekleştirdi. Vatandaşları toplumsal birliktelik ve kardeşlik konularında bilinçlendirilerek, bu yönde toplumsal bir dil ve ahenk oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen "Çaylar Bizden Sohbet Sizden Projesi" uygulamaya konuldu. Sohbetler esnasında vatandaşlara kuru pasta ve çay ikram edilerek kültürümüzü yansıtan slaytlar izletilip, saz ve ney ustaları müzikleri ile sohbete renk katarak, şiirler okunup keyifli bir ortam sağlanmaya çalışıldı.

2014 YILINDA YAPILACAK PROJELER

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü Ağrı'nın yarınlarına 2014 yılında hazırladıkları projelerle de sahip çıkmaya devam edecek. 2014 yılında hayata konulacak olan "Ailemin Gönüllü Polisiyim" projesiyle il genelinde "Çocuk Polis" kimliği hazırlanarak 5 bin çocuğa verilecek. Bu kimliklerin verildiği çocuklara kanunlar, trafik kuralları ve benzeri toplumsal hayatın gerektirdiği kurallara uyulması yönünde bilgilendirilme yapılarak, çocukların bu bilgileri sosyal çevreleri ile paylaşmaları hedeflenmektedir.

Yaz ayları boyunca dezavantajlı kesimlerde yaşayan ve suça sürüklenme riski altında bulunan çocuklar ve aileleriyle toplam 300 kişi ile birlikte akşam yemeği organizasyonu yapılarak "Polis Amcanın Misafiriyim" projesi hayata geçirilecek. 30 gün boyunca gönüllü emniyet mensuplarının da katılımlarıyla düzenlenecek olan etkinliklerde ailelerin ulaşımı masrafları proje kapsamında karşılanacağı belirtildi.

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü'nün 2014 yılında faaliyete geçireceği diğer projeler ise şunlardır:

"Uçurtma Şenliği", "Güvenle, Özgürce Umuda Uçuyorum", "Polis Amcamın Hediyesi", "Mahalleler Yarışıyor", "Yıldız Olmaya Gidiyorum", "Kültürel ve Sosyal Amaçlı Gezi Organizasyonları" (Gönül Köprüleri Ankara Gezisi), "Kültürel ve Sosyal Amaçlı Gezi Organizasyonları (Gönül Köprüleri Kars Gezisi)", "Polis Amca Kırtasiye Seti" ve "Polis Kankam Benimle" - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı Emniyetinden Büyük Hizmetler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement