Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Aday Öğretmenleri Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Aday Öğretmenleri Ağırladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Aday Öğretmenleri Ağırladı

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci kapsamında Ağrı Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden aday öğretmenleri ağırladı.

07.05.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci kapsamında Ağrı Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nden aday öğretmenleri ağırladı.

Ağrı'ya atanan Milli Eğitim İl Müdürlüğü bünyesindeki 120 aday öğretmen,Mesleki Gelişim ve Kariyer etkinliği kapsamında grup sorumluları Selahattin Bilgiç ve Mahmut Söylemez ile birlikte Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne ziyarette bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Telat Yanık'ı makamında ziyaret eden öğretmenler, üniversite hakkında bilgi aldı. Üniversitenin gelişim süreci hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Yanık, "Her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen üniversitemiz, başarılı, azimli bilgin akademisyenlere sahip bir üniversite. Bilimi öğrencilerimize yaşattığımızda başarıyı yakalamış oluruz, çünkü ülkemizin daha aktif yeni beyinlere ihtiyacı var. Gelişime ve bilime açık olan üniversitemizin kapıları her zaman için bilim insanlarımıza açıktır" dedi.

Ziyaret sonrası aday öğretmenler, öğretim görevlisi Candan Koçak'ın rehberliğinde üniversiteyi gezme imkanı buldu. Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarı, fakülte, yüksekokul, meslek yüksekokulu, çok amaçlı spor salonu, konukevi, tenis kortlarını gezen öğretmen adayları, İslami İlimler Fakültesi'nde sınıfları yakından görme imkanı bulurken öğrencilerle de sohbet etti. Fen - Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen sunumda ilk olarak İbrahim Çeçen (IC) Vakfı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Dinçer, öğretmenlere İbrahim Çeçen hakkında bilgiler verip IC Holding kapsamında başarmış olduğu işleri anlattı. Yrd. Doç. Dr. Dinçer, "IC Vakfı üniversitenin altyapı ve fiziki yapısını gerçekleştirmiş olmasına rağmen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi idari yapı olarak bir devlet üniversitesi statüsündedir. Fakat burada birlikte sayın idarecilerimizle güzel bir sistem oturtmaya çalıştık. Bir anlamda vakıf destekli bir devlet üniversitesi olduğumuzu diyebiliriz. Bu nedenle üniversite yöneticilerine bize kapılarını açtıkları ve bizimle işbirliği yaptıkları için çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Öğretim görevlisi Koçak, slayt eşliğinde üniversitenin fiziki yapılaşması ve sayısal verileri hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 8 yıl önce kurulan üniversiteyi yakından görme imkanı bulmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten öğretmen adayları, yeşil dokusu, sosyal alanları ve her geçen gün büyüyen kampüsü ile Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin kentin geleceğe umutla bakan yüzü olduğunu söyledi.

Kampüs turu, aday öğretmenlere öğle yemeği ikramıyla son buldu. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Aday Öğretmenleri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement