Ağrı: Patnos'ta Mehmetçik Dershanesi Açılışı - Son Dakika
Yerel

Ağrı: Patnos'ta Mehmetçik Dershanesi Açılışı

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde, 34. Motorlu Tugay Komutanlığı Tarafından Düzenlenen Törenle Mehmetçik Dershanesi'nin Açılışı Gerçekleştirildi.

05.10.2006 20:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Patnos İlçesi'nde, 34. Motorlu Tugay Komutanlığı tarafından düzenlenen törenle Mehmetçik Dershanesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Anadolu Lisesi'nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan Topçu Kurmay Albay Ahmet Çelik, eğitim-öğretim imkanlarının kısıtlı olduğu ilçede Mehmetçik Dershanesi'nin önemine dikkat çekti. Öğrencilerin alacakları bilgi ve tecrübelerin üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlanmalarına katkı sağlayacağını belirten Çelik, geçen yıl verilen kurslar sayesinde Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) yüzde 85 başarının sağlandığını kaydetti. Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) yüzde yüz 1 başarı elde edildiğini de anlatan Çelik, "Hedefimiz bu başarıyı pekiştirmektir. Komutanlığmız her yıl olduğu gibi bu yıl da elinden gelen tüm imkanları, İlçe Kaymakamlığı'nın desteğiyle öğrencilere sunacaktır. Öğrencilerin burada kendilerine verilen bilgilerle yetinmeyip, okullarında ve evlerinde çalışmalarını devam ettirmeleri halinde başarıyı yakalayacaklarına eminim" dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinden sonra, Kaymakam Nevzat Şengök ve Topçu Kurmay Albay Ahmet Çelik ve diğer protokol mensupları birlikte sınıfları dolaştı. Burada öğrencilere bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri, ülkeye ve millete faydalı insan olabilmek için gayretli bir şekilde çalışmaları tavsiyelerinde bulundular.

Öte yandan, Patnos Anadolu Lisesi'nde bulunan 130 öğrenciye Mehmetçik Dershanesi'nde, 14 öğretmenle 7 derslikte kurs verileceği ve haftada 12 saat eğitim sunulacağı kaydedildi. Törene İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, 34. Motorlu Piyade Tugay Komutan vekili Topçu Kurmay Albay Ahmet Çelik, Patnos Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı: Patnos'ta Mehmetçik Dershanesi Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement