Ağrı Valisi Işın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ağrı Valisi Işın Açıklaması

Ağrı Valisi Musa Işın, Diyadin halkına seslenerek "Diyadin halkı kendi çocuklarını terörist ettiği sürece, bunlara çocuklarını verdiği sürece, Diyadin halkı perişan olmaya devam edecektir.

30.06.2016 22:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valisi Musa Işın, Diyadin halkına seslenerek "Diyadin halkı kendi çocuklarını terörist ettiği sürece, bunlara çocuklarını verdiği sürece, Diyadin halkı perişan olmaya devam edecektir. Sizin sırtınızdan geçinenler de Ankara'da, İstanbul'da, Kayseri'de, Bursa'da, İzmir'de keyif süreceklerdir." dedi.

Diyadin Kaymakamlığınca "Birlik ve Beraberlik İftar Sofrası" etkinlikleri kapsamında iftar programı düzenlendi.

Ağrı Valisi Musa Işın, burada yaptığı konuşmada, ramazan ayının ülkeye huzur ve selamet getirmesi temennisinde bulundu.

Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla oruç açtığını belirten Işın, "Bugün ramazanın yirmi beşinci günü. Ben sadece iki gün evde iftar açmışım. Sürekli sizlerle birlikte iftara oturuyoruz. Cenabı Allah'a sonsuz şükürler olsun. Devletimiz halkımızla beraberdir. Ben burada göreve başladığımdan beri her zaman mahallelerde, ilçelerde, sokaklarda, evlerde, fakir ve fukaranın sofrasına oturuyorum." ifadelerini kullandı.

Işın, Diyadin ilçesinin içler acısı bir halde olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, Diyadin'in böyle olmasını istemiyoruz. Biz istiyoruz ki Diyadin'de herkes oğluyla, kızıyla, eşiyle beraber akşam sofraya oturduğunda, lokmasını çiğnediğinde, gözyaşı dökmeden, acı ve ıstırap çekmeden sofraya otursun, lokmasını çiğnesin ve yesin. Allah rızası için artık bu işe yeter deyin. İstiyoruz ki bu ayın hürmetine, bu mübarek ramazan ayında artık Diyadin'de kimse ölmesin, kimsenin çocukları dağa çıkmasın, vatandaşlarımız gözyaşı dökmesin. Bu yol çıkmaz sokaktır. Bu devletle kimse baş edemez. Kimse bu ülkeyi bölemez."

"Siz niye çocuklarınızı heba ediyorsunuz. Yazık, günah değil midir size?"

Işın, terör örgütünün gözyaşı, acı ve kederden başka hiçbir şey veremeyeceğini kaydetti.

Kimsenin buna razı olmaması gerektiğini vurgulayan Işın, "Buna razı mıyız? Buna razı olmayalım lütfen. Çocuklarınızı götürüp öldürmesinler. Acı çekmeyelim, gözyaşı dökmeyelim. Ey Diyadinliler, Kürtlerin bir dini vardır bir de namusu. Bunu da ellerinizden almak istiyorlar. Buna fırsat vermeyelim." dedi.

Terör örgütünün başkalarının hesabına çocukları öldürttüğüne işaret eden Işın, şunları kaydetti:

"Allah aşkına aklımızı başımıza alalım. Ey Diyadinliler, siz niye böyle yapıyorsunuz? Siz niye çocuklarınızı heba ediyorsunuz. Yazık, günah değil midir size? Bu devlet kendisine silah doğrultana silahı doğrultmak zorundadır. Devletin görevi budur. Her devlet bunu yapar. Ne yapıyor bunlar? Çocuklarınızı götürüyorlar, dağda kandırıyorlar, beyinlerini yıkıyorlar. Ondan sonra gönderip ya askerimizi, polisimizi öldürüyorlar ya da kendileri öldürülüyor. Ondan sonra bu terör örgütünün uzantısı olan partinin adamları da milletvekilleri de geliyorlar 'sere we sax be, lawete miri ye (başın sağ olsun, çocuğun ölmüş), xwede sebre bide (Allah sabır versin)' diyorlar. Böyle diyorlar mı? ya biriniz kalkın deyin ki bu çocukları siz öldürüyorsunuz, siz. Bu çocukları kandıran, öldüren sizsiniz.

Çocuklarınız kimin için ölüyor? Bunlar milletvekilliği yapıyor, siyaset yapıyor, karşı çıktıkları devletin maaşını alıyor. 20-25 bin lira para alıyorlar. Madem yüreğiniz yetiyor, devlete karşı çıkıyorsanız milletvekilliği yapmayın. Siz de çocuklarınızı dağa gönderin, İstanbul'da, Ankara'da, Diyarbakır'da lüks evlerde yaşamayın. Diyadinliler burada hangi şartlarda yaşıyorlarsa siz de aynı şartlarda yaşayın."

"Devletin elinde güç ve kuvvet var. Zalimi, teröristi, anarşisti ezer ve perişan eder"

Işın, devletin şefkatli ve merhametli olduğunu vurgulayarak "Bakın, eşi terör nedeniyle cezaevine giren kadın gelip bana diyor ki çocuklarımla beraber orta yerde kalmışım, bana yardım et. Buna yardım ediyor bu devlet. Devletin elinde güç ve kuvvet var. Zalimi, teröristi, anarşisti ezer ve perişan eder. Her devletin görevi budur." diye konuştu.

Vatandaşları, terör örgütünün oyunlarına gelmeleri konusunda uyaran Vali Işın, şöyle devam etti:

"Diyadin halkı kendi çocuklarını terörist ettiği sürece, bunlara çocuklarını verdiği sürece, perişan olmaya devam edecektir. Sizin sırtınızdan geçinenler de Ankara'da, İstanbul'da, Kayseri'de, Bursa'da, İzmir'de keyif süreceklerdir. Madem öyleyse gelsinler buralarda yaşasınlar. Bölmek istedikleri tarafın diğer tarafına gidiyorlar sözüm ona. Hepsine sorun? İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Kayseri'de, Bursa'da, Kocaeli'de ve Adapazarı'nda bunların gayrimenkulleri vardır. Bunların maşaları var ve bunları kullanıyorlar, bunlar da sizi kullanıyor. Terör örgütünün peşinden koşarsınız, ekmeğe muhtaç olursunuz. Terör örgütünün peşinden gidersiniz acı ve gözyaşı dökmekten başka hiçbir şey yapamazsınız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ağrı Valisi Işın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 15 Metre Derinliğindeki Su Kuyusuna Düşen Dana Kurtarıldı
    16:24 Malatya'da 15 Metre Derinliğindeki Su Kuyusuna Düşen Dana Kurtarıldı

    Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Kemerköprü Mahallesi'nde bir evin bahçesindeki su kuyusuna düşen dana, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, 15 metre derinliğindeki su kuyusuna inerek danayı halat yardımıyla çıkarttı ve sahibine teslim etti.

  • Tayvanlı Bisikletçi Türkiye'yi Seviyor
    16:24 Tayvanlı Bisikletçi Türkiye'yi Seviyor

    Tayvanlı bisikletçi Jacky Chen, arkadaşının tavsiyesiyle Türkiye'yi keşfetmek için Iğdır'a geldi. Chen, Türk insanının hoşgörülü ve misafirperver olduğunu belirterek, daha önce 78 ülkeyi gezip Ağrı Dağı'nı da merak ettiğini söyledi. Pandemi nedeniyle ara verdiği dünya turuna 2023'te devam etmeyi planlayan Chen, bisikletiyle 61 ülkeyi gezip hedefinin 40 ülke daha gezmek olduğunu ifade etti.

  • ESOGÜ'de Otizm Farkındalık Panayırı düzenlendi
    16:24 ESOGÜ'de Otizm Farkındalık Panayırı düzenlendi

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık Panayırı, ESOGÜ Rektörü ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi. Panayırda, el emeği ürünler ve yiyecekler satışa sunularak, elde edilen gelir deprem bölgesindeki özel ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım amacıyla kullanılacak.

  • Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor
    16:19 Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası devam ediyor

    Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Trabzon'da düzenlenen Türkiye Büyükler Bahar Kupası Kategori 1 müsabakaları, büyük kadınlar finalleriyle devam etti. Beşirli Spor Kompleksi tenis kortlarındaki müsabakaların üçüncü gününde, tek kadınlarda Duru Aslan birinci, Buse Gündüz ise ikinci oldu. Çift kadınlarda Buse Gündüz-Çağla Teoman ikilisinin birinciliği, Duru Aslan-Defne Akçay çiftinin de ikinciliği elde ettiği organizasyonda, büyük erkekler yarı finalleri de gerçekleştirildi. Turnuva, yarın yapılacak büyük erkekler final müsabakalarıyla sona erecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon'da birçok farklı spor etkinliğine ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. Arıcıoğlu, turnuvaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, 'İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerimizin yanında Trabzon da bu turnuvada var. Ev sahipliği yapıyoruz burada. Çok özel bir turnuva. Bayram sonrası olmasına rağmen ciddi katılım oldu.' dedi. Düzenlenen turnuvaların sayısını artırmayı hedeflediklerini belirten Arıcıoğlu, 'Burada 15 kortumuz var, 3'ü kapalı. Bu kortlarımızda modernizasyon planlıyoruz. Bu kortlarımızda ulusal ve uluslararası turnuvalar düzenlemek istiyoruz çünkü Trabzon bir spor şehri, bunu hak ettiğini düşünüyoruz. Spor kültürünü çocuklarımızdan yetişkinlerimize aşılamak istiyoruz.' diye konuştu.

  • Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni
    16:18 Norveç'teki Sognsvann Gölü'nde Kuzey Işıkları Şöleni

    Xinhua muhabiri, Norveç'in başkenti Oslo'daki Sognsvann Gölü üzerinde gece gökyüzünü aydınlatan kuzey ışıklarının çarpıcı manzarasını görüntüledi.

  • Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi
    16:16 Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesinde köylülerin sorunlarını dinledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Çelikhan ilçesine bağlı Yeşiltepe Köyüne giderek köyün alt yapısı ve üst yapısıyla ilgili incelemelerde bulundu. Vali Varol, köy halkıyla uzun süre sohbet ederek sorunlarını dinledi ve talepleri not aldırdı. Vali Varol, köy evlerinin inşaat çalışmalarına başlanmasının köy halkına hayırlı olmasını diledi.


Advertisement