Ağrı Valisi Işın, Ağrılı İş Adamları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Ağrı Valisi Işın, Ağrılı İş Adamları ile Bir Araya Geldi

Vali Musa Işın, İstanbul'da faaliyet gösteren Ağrı-Der ve Sancaktepe Ağrılılar Derneği organizasyonuyla Ağrılı iş adamları ile bir araya geldi.

31.03.2015 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Musa Işın, İstanbul'da faaliyet gösteren Ağrı-Der ve Sancaktepe Ağrılılar Derneği organizasyonuyla Ağrılı iş adamları ile bir araya geldi.

Işın, yaptığı açıklamada, Ağrı'da görev yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ve iş adamlarıyla güzel hizmetler gerçekleştirmeyi düşündüğünü belirtti.

Ağrı'nın bir yol haritasına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Işın, "Her alanda ciddi potansiyele sahibiz. Bunların doğru kullanılması için bir master kalkınma planı oluşturmamız lazım. Böylece hangi sektörde yol alınması gerektiğini ve öncelikle atılacak adımları belirleyebiliriz" dedi.

Devlet olarak üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını kaydeden Işın, şöyle devam etti:

"Kaybedecek zamanımız da yok. Hemşehrilerimizden de bu konuda katkı bekliyoruz. Ağrı'nın birlik beraberliğe ve insana yönelik yatırıma ihtiyacı var. Öncelikle eğitimsizliği yenmemiz lazım. Ağrı'da fiziki olarak çok iyi durumdayız. Ama fiziki değişimler tek başına eğitimin kalitesini artırmaya yetmiyor. Ağrı'da derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalama 30 ve birçok ile göre daha iyi durumda. Ailelerimizin eğitime bakış açısı değişmeli ve gereken önemin verilmesi gerekiyor. Ataması yapılan öğretmenlerin en az 3 yıl aynı yerde görev yapması gerekiyor. Eğitimin önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve sorunlarla topyekün mücadele etmemiz lazım."

Ağrı'daki yatırımlara da değinen Işın, "Ben hizmete geldim. İşimiz bizden hizmet bekleyen insanlarladır. Benim işim fakir fukara ve garibanla. Benim işim yoksulla benim başka kimseyle işim olmaz" diye konuştu.

Işın, şunları kaydetti:

"Yaptıklarım ve yapacaklarımla bana 'Allah razı olsun' densin yeter. 'Durumum yok, hastayım, okuyamıyorum' diyen gelsin yakama yapışsın. Çünkü acınız acım, neşeniz neşemdir. Aksi takdirde her bir kişinin vebali boynumdadır ve benden sorulur. Yeter ki biz bir olalım, kardeş olalım ve birbirimizi sevelim. Yüce kitabımızda 'Müminler ancak kardeştir' diyor. İnancımız bize kardeşliği emrediyor. O zaman bize düşen sevmek, insanlık için çalışmak ve üretmektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ağrı Valisi Işın, Ağrılı İş Adamları ile Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement