Ağrı Valisi Musa Işın: "Pkk 32 Yıldır Kürtleri Öldürüyor" - Son Dakika
Yerel

Ağrı Valisi Musa Işın: "Pkk 32 Yıldır Kürtleri Öldürüyor"

Ağrı Valisi Musa Işın: "Pkk 32 Yıldır Kürtleri Öldürüyor"

Ağrı Valisi Musa Işın, Eleşkirt ilçesinde taziye evinde muhtarlarla bir araya geldi.

22.03.2017 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valisi Musa Işın, Eleşkirt ilçesinde taziye evinde muhtarlarla bir araya geldi. Vali Işın burada yaptığı konuşmada, "PKK 32 yıldır Kürtleri öldürüyor" dedi.

Ağrı Valisi Musa Işın, Eleşkirt ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak muhtarlarla biraraya gelen Vali Işın, "Daha önceden burada sıkıntı çıkaranları siz gayet iyi biliyorsunuz. Ama bugün Allah'ın inayetiyle devletin kahhar eli bunların kafalarında zonk ederek bunları perişan etmiştir. Bundan sonra da perişan etmeye devam edecektir. Buradan söylüyorum Eleşkirt'in huzurunu bozmak isteyenler devletin kahhar elini pençesini başlarında omuzlarında bütün vücutlarında hissedeceklerdir. Bir ara devletin iyi niyetiyle müsamahasıyla bu memlekete huzur gelsin kan dökülmesin niyetiyle başladığı çözüm sürecini sabote eden kötüye kullanan hainler bu gün ortalıkta gözükmemektedir. Hem vatandaşın aracını yakacaksın. Hem teröristlere şikayet edeceksin, hem götürüp 250 bin lira parasını alacaksın." diye konuştu.

Ağrı ve ilçelerinde uzun süredir olumsuz olayların artık önüne geçildiğini ifade eden Vali Işın, "Hayasızlıklar, alçaklıklar, ihanetler Eleşkirt'imiz de, Ağrı'mız da değerli kardeşlerim 1,5 senedir artık yok. Bundan sonra da olmayacak. Dağda bir terörist kalmayana kadar bu mücadele devam edecek. Bunu böyle bilesiniz. Ağrı halkı Eleşkirt halkı imanlıdır, imanlı. Ağrı dağı kadar sizin imanınız var, kim sizinle baş edebilir. Bu iman olduktan sonra kim bizim başımızı eğebilir. Biz Allah'tan başka kimsenin karşısında ne secdeye gideriz ne de rüküya gideriz. Biz Müslüman olarak dinimiz için namusumuz için vatanımız için ölürüz. Bu ölüm bizim için şereftir. Değerli kardeşlerim biz bin yıldan fazladır bu memlekette Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz hepimiz İslam tevhidi altında birleşmiş bir milletiz. Bu güne kadar beraber yaşamışız. Komşuluk yapmışız arkadaşlık yapmışız iş ortaklığı yapmışız dostluk kurup akraba olmuşuz, kız verip kız almışız, kimse kimseye sen Kürt'müsün, Laz'mısın, Zaza'mısın diye sormamışız. Hepimizin batıda gayrimenkulü vardır. Hepimizin çocukları batıda okuyor. Hepimizin evi, akrabaları var. İş adamlarımız var. Bu gün İstanbul'da Türkiye'nin en zenginleri Ağrılıdır, İstanbul'da, Ankara'da yaşıyorlar. İftihar ediyoruz onlarla. Kimse kimseye bir şey demiyor. Onu anlatmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmasını PKK'nın 32 yıldır Kürtleri öldürdüğünü ifade ederek sürdüren Vali Musa Işın, "Müslümanları öldürüyor, polisimizi, askerimizi herkesi öldürüyor. Bu silahları nereden getiriyor. Baktığınız zaman bunların kullandığı silahların tümü batılı ülkelerin verdiği silahlar. PKK kadar Kürtlere düşmanlık yapan, zarar veren yeryüzünde hiçbir alçak örgüt, hiçbir kabile, hiçbir devlet, hiç kimse gelmemiştir kardeşlerim. Bu kadar alçaklar bunlar. Bunlar bu memleketin mahsulü değildir, bunlar zehirli oklardır. Bunlara ne kadar hakaret ve küfür etsek içimiz rahat olmaz. 32 yıldır Kürtleri öldürüyorlar, masum insanları öldürüyorlar, Müslümanları öldürüyorlar, askerlerimizi, polislerimizi öldürüyorlar. Bu alçak ve namussuz insanlar. Bunları takip edenler de en az bunlar kadar hain ve alçaktırlar. Bu kadar net. Allah bizi Ahsen'i takvim üzerinde yaratmıştır. İyi insan olalım. Birbirimizi sevelim. Çocuklarımızı okutalım. Evimizi şenlendirelim. Soframıza bir parça ekmek gelsin. Bunlar diyorlar ki sofralarınıza bir parça ekmek gelmesin. Çocuklarınız gitsin ölsün. Göz yaşı dökün. İçiniz hicran dolsun. Hayatınız hep mutsuzlukla üzüntüyle geçsin. Bunlar tümü gayri insani şeylerdir. Allah bunun için mi insanları yaratmış. Hayır insan olalım diye yaratmış. Bunlar ne kadar gayri insani ne kadar şeytan sıfatı varsa tümüne sahipler bunlar. Bunlar şeytandan daha aşağılık." dedi.

Vali Işın konuşmasının ardından Eleşkirt Belediyesine ziyaret gerçekleştirerek Başkan Sebahattin Sarı'nın ilçe için planladığı projeleri inceledi.

Eleşkirt ilçesinin milli bir parkının olması gerektiğini dile getiren Vali Işın, belediyenin hazırladığı Eleşkirt ilçesindeki park projesine destek vereceğini söyledi.

Belediye ziyaretinin ardından Ağrı Valisi Musa Işın ilçeden ayrıldı. Ağrı Valisi Işın'ın halk ziyaretlerine; Eleşkirt Kaymakamı Recep Öztürk, Belediye Başkanı Sebahattin Sarı, İl Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Yücekapı Belde Belediye Başkanı İlhami Zeyrek, Eleşkirt Muhtarlar Dernek Başkanı Naci Sarı katıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ağrı Valisi Musa Işın: 'Pkk 32 Yıldır Kürtleri Öldürüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement