Ağrı ve Kansere Destek Tedavisinde Geleneksel Bir Yöntem - Son Dakika
Güncel

Ağrı ve Kansere Destek Tedavisinde Geleneksel Bir Yöntem

Ağrı ve Kansere Destek Tedavisinde Geleneksel Bir Yöntem

Prof. Dr. Nurettin Lüleci "Hacamat" ilgili görüşlerini aktarıyor.

13.08.2014 20:02  Güncelleme: 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Islak kupa tedavisi ( Wet Cupping ) yani "hacamat", ağrıların azaltılmasına, zayıflamış bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, yeni kanser ataklarının engellenmesine, tedaviye toleransı kolaylaştırma ve gerek radyoterapi gerekse kemoterapinin olumsuzluklarını azaltmak amacı gözetilerek uygulanmaktadır.

Hacamat; ağrısız, acısız bir uygulama olup, aşırı kan akıtma söz konusu değildir ve uygulamalardan kısa bir süre sonra iz kalmaması gerekir. Medyada görülen hacamat uygulamaları teknik olarak birçok yanlışı barındırmakta; hatta sağlıksız ortamlarda uygulanmakta, insanımızın hayatı, sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Hastalık durumları dışında tercih edilen hacamat koruyucu bir tıp yöntemi olarak da uygulanmaktadır.

Prof. Dr. Erkan Topuz da bu yöntemi tavsiye ediyor !

Emsey Hospital Onkoloji Direktörü Prof. Dr. Erkan Topuz kanser hastaları için alternatif tedavi yöntemi olarak hacamat yöntemini öneriyor. Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Nurettin Lülecinin Prof. Dr. Erkan Topuz üzerinde de uyguladığı hacamat yöntemi ile Prof. Dr. Erkan Topuz vücudunda bulunan kronik ağrı şikayetlerinden kurtulduğunu belirtiyor.

ABD'de 2004 yılından beri uygulanıyor

2004 yılından beri Amerika Teksas Üniversitesindeki Dr. Anderson Kanser Merkezi'nde uygulanan (WetCupping) yani hacamat tedavisi kanser hastalarının ağrılarını dindirme, bağışıklığı artırma, tedaviye toleransı kolaylaştırma ve gerek radyo gerekse kemoterapinin olumsuzluklarını azaltmak amacı ile tamamlayıcı ve alternatif bir tedavi yöntem olarak değerlendiriliyor. Konuya ilişkin bilimsel araştırmalar devam etmekle birlikte; kupa tedavisi, alışılmış kanser tedavilerine ek, tamamlayıcı bir yöntem olduğundan hastalar arasında aromaterapi, yoga ve meditasyondan daha çok tercih edilmektedir. Kupa tedavisi, bu merkezlerdeki kanser tedavilerinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Kupa tedavisi deneyimli hekimler tarafından uygulanmalıdır. Aksi halde hastalar birçok sağlık sorunu ile karşı karşıya kalabilir. Hem hekim olmayanların bu tür işlemleri yapması yasal değildir.


Kanser hastaları için alternatif tedavi yöntemi

Kanser hastaları, normal klasik tedavi yanında birçok alternatif tedaviden umut beklemektedir. Ülkemizde ilgi alanı kanser tedavisi olan doktorlar daha çok kemoterapi, radyoterapi ve onkolojik cerrahi uygulamaları ile tedavideki sınırlı seçenekleri hastalara sunmaktadırlar.

Dünyada ise, artan bir şekilde alternatif ve tamamlayıcı tıp uygulamalarına yönelim söz konusudur. Son 10 yılda tamamlayıcı tıp uygulamalarına talep yüzde 24'lerden yüzde 60'lara varan oranda artmıştır. Bu yöntemlerde daha çok kanser değil, onu oluşturan mekanizmalar üzerine yoğunlaşılmaktadır. Bu bağlamda hacamat öne çıkan, insanlarca da talep edilen uygulamalar arasındadır. Milattan önce tatbik edildiğine dair birçok kanıt vardır. İslam ülkelerinde Sünneti Seniye olması nedeni ile uygulana gelen bu yöntem, son 10 yılda ciddi araştırmalara konu olmakta, gerek Amerika gerekse İngiltere ve Almanyada wet-cupping therapy (ıslak kupa tedavisi: hacamat) dernekleri kurulup organize olunmaktadır.

Prof. Dr. Nurettin Lüleci"genetiği değiştirilmiş gıdaların kullanımının gittikçe artması, deniz ürünlerinin ağır metalleri bünyemize taşıması, sağlık su ve diğer içeceklerin alınması ve çevresel olarak maruz kaldığımız toksik ve kanserojenler ciddi sağlık sorunları oluşturmaktadır. Kanser hücrelerinin vücuttaki enerji akışını bozduğu varsayımına ve bilindik kanser tedavilerinin hastalarda oluşturduğu olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına yönelik tedavi yaklaşımlarının söz konusu olduğunu, hacamatın zararsız, doğal ve etkin uygulamalardan sadece birisi olduğunu"belirtmektedir.

Kanser ağrılarını hafifletiyor atak oluşumunu azaltıyor


Maling tümörlerin tedavisinde uygulanan kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerinin ortadan kaldırılmasında ıslak kupa (WetCupping) yani hacamat tedavisinin faydalı olduğu gösterilmiştir. Kupa tedavisi kanseri tek başına tedavi etmez, ancak immüniteye katkıları, dokulardaki toksik birikimlerin cilt yolu ile atılması, temizlenmesi hastaların yaşam kalitelerine önemli katkılar sağlar. Hacamat kanser ağrılarını, hastalığın şiddetine bağlı olarak hafifletir ya da ortadan kaldırır. Özellikle adale ağrıları baş ağrıları, yoğunluk, uykusuzluğa bağlı ağrılar birincil olarak düzelir. Kemoterapi yada Radyoterapinin etkilediği sinir dokusunun etkilendiği ağrı türlerinde ve nöropatik ağrılarda azalmalar görülür. Islak kupa tedavisi kanser hastalarına uygulandığında hastalar kendilerini daha iyi hissetmekte, daha hızlı toparlanmakta ve tedaviye daha olumlu yanıt vermektedirler. Bu tür tamamlayıcı tıp yöntemlerinin vücudun kök hücre üretmesini provoke ettiği bilinmektedir. Islak kupa tedavisi kemoterapi ve radyoterapi alınımını kolaylaştırır. Hacamat tedavisi gören hastalarda nükslerin oluşmasının ciddi derecede azaldığı belirtilmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı ve Kansere Destek Tedavisinde Geleneksel Bir Yöntem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da kermeste yemek zehirlenmesi: 32 öğrenci tedavi altına alındı
    21:08 Aydın'da kermeste yemek zehirlenmesi: 32 öğrenci tedavi altına alındı

    Aydın'da Mustafa Kiriş Ortaokulu'ndan 32 öğrenci, kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi
    21:03 İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi

    İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından düzenlenen 'Dünya Havalimanları Ödülleri 2024'te dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi. Ayrıca, 'Dünyanın En İyi Havalimanı Yemek Hizmetleri' ve 'Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı' ödüllerine de layık görüldü. İGA İstanbul Havalimanı, bu başarıyı yatırımlar ve projelerle elde ettiğini belirterek, misafirlerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

  • Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi
    21:02 Tokat ve Yozgat'a AFAD personeli ve araç sevk edildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Amasya'dan 12 AFAD personeli ve 3 araç, Tokat ve Yozgat illerine görevlendirildi. Tokat iline 2 idareci, 5 arama kurtarma teknisyeni ve 2 tam donanımlı araç, Yozgat iline ise 5 arama kurtarma teknisyeni ve 1 tam donanımlı araç sevk edildi. Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden toplamda 12 personel ve 3 araç, depremin etkilediği bu iki ilde görev yapacak.

  • Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti
    21:02 Gölcük Platformu Üyeleri Bolu Belediyesi Meclisi'ni Protesto Etti

    Bolu'da Gölcük Tabiat Parkı sınırları içerisinde yapılan bungalovların kiraya verilmesi kararına karşı çıkan Gölcük Platformu üyeleri, Bolu Belediyesi Meclisi'nde protesto eylemi gerçekleştirdi.

  • Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı
    20:59 Diyarbakır'da 'Başyapıtların İzinde' adlı resim sergisi açıldı

    Diyarbakır Müzesi ve özel bir okulun ortaklığı ile Dünya Sanat Haftası kapsamında müze bahçesinde yaklaşık 50 eserin yer aldığı resim sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, dünyaca ünlü ressamların yanı sıra öğrencilerin yaptığı resimler de sergilendi. Sergi, 18-21 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

  • Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı
    20:54 Tokat'taki deprem Kayseri'yi de salladı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Kayseri'de de hissedildi. Deprem, saat 18.11'de Sulusaray ilçesinde kaydedildi ve 5.9 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kayseri'de vatandaşlar güvenli alanlara geçmek için evlerini ve dükkanlarını boşalttı.


Advertisement